NAJNOVIJEIstra 1961

Pulski prvoligaš u problemima s igračkim kadrom uoči nedjeljnog susjedskog derbija - BEZ POLA MOMČADI NA RIJEKU


Dva velika ispita stoje pred trenerom pulskog prvoligaša Krunoslavom Rendulićem uoči ogleda s Rijekom. Četiri, možda i pet, standardnih igrača neće moći igrati "Derbi della Učka", Treba usto "zatvoriti" koridore prema golu Josipa Čondrića, što je rak rana ove pulske momčadi. Kako to napraviti? Jučerašnji trening na "Fortinu" ponudio je dio odgovora.

Glavobolja

Upravo se treninzima, na već pomalo razrovanom terenu štinjanskog Fortina, nogometaši Istre 1961 pripremaju se za nedjeljni ogled s Rijekom na "Aldu Drosini". Bit će to prva "prava" utakmica novog, već trećeg, kormilara pulskog prvoligaša ove sezone, Krunoslava Rendulića. Naime, kup ogled s Interom u Zaprešiću te prvenstveno gostovanje kod Lokomotive prošle subote, došle su prerano da bi mladi stručnjak mogao ostaviti dubljeg traga na izgledu "zeleno-žutih". Stoga će tek ovaj regionalni derbi nositi njegov potpis. Odnosno, trebao je, da se nije uplela viša sila u vidu ozljede i olako dodijeljenih kartona.

Odmah po završetku minimalnog poraza od Lokomotive bilo je jasno da su za ogled s Rijekom otpali Ramon Mierez zbog crvenog kartona, odnosno Moha Traore, Petar Rubić i Regan Obeng zbog trećeg žutog kartona. Da situacija po Puljane bude kompliciranija, jučer zbog ozljede nije trenirao niti Arona Sane, nastup kojega je protiv Rijeke zasad upitan.

Bekovske pozicije, koje su protiv Lokomotive u startu punili Traore desno i Rubić lijevo, sada će najvjerojatnije popuniti povratnik nakon ozljede Marin Grujević na desnoj, odnosno dosad odlaskom Gorana Roce u stručni stožer najstariji igrač Istre 1961, Tomislav Čuljak na lijevoj strani. Za ispražnjenu poziciju u veznom redu konkuriraju Michel Espinosa i Arturo Segado, dok će umjesto najboljeg i najefikasnijeg člana "zeleno-žutih", Miereza, u špici najvjerojatnije zaigrati Adrian Fuentes.

Najnovija glavobolja trenera Rendulića je situacija sa Saneom. Ukoliko krilni igrač na koncu ipak ne bude spreman za nastup, zaigrat će jedan između Jonathana Caiceda i Danija Iglesiasa. Što u konačnici znači četiri, ili čak pet, novih igrača u odnosu na sastav koji je zaigrao protiv Lokomotive. Definitivno previše i za iskusniju i uigraniju momčad od ove pulskog kluba.

Bit će ovo iz tog razloga vrlo težak zadatak, kojeg će trener Rendulić morati riješiti. Najavio je u nedavnom razgovoru za naš list da će od svoje momčadi tražiti pragmatičniji nogomet. Dosadašnje nastojanje da se "sitnim vezom" osvaja teren neće proći protiv Riječana, koji su pod ravnanjem, također novog, trenera Igora Bišćana ponovno postali goropadna momčad koja lakoćom pobjeđuje. Stoga će pulski trener morati dobro razmisliti s kojim im se sustavom i igračima suprotstaviti. (PIŠE Roberto CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike