OPTIKA CENTAR

Što je sindrom “kratkih ruku”?

Zbog mutne slike udaljavate predmete kako bi dobili jasniju sliku? Ukoliko je odgovor potvrdan, suočeni ste sa “sindromom kratkih ruku” ili staračkom dalekovidnošću.

| Autor: Promo
S godinama sve češće udaljavamo predmete da bi izoštrili sliku

S godinama sve češće udaljavamo predmete da bi izoštrili sliku


Ako ste stariji od 40 godina i zbog sve mutnije slike na blizinu imate potrebu za udaljavanjem predmeta, knjiga, novina i mobitela od sebe kako biste izoštrili sliku i mogli pročitati što piše, suočeni ste sa staračkom dalekovidnošću.

Baš kao i bore na licu ili sijede vlasi na glavi, jedan od prvih znakova starenja je i početak slabljenja vida na blizinu te je važno brzo reagirati na prvu pojavu simptoma. Razlog tome je očna leća koja s godinama postaje manje elastična čime oko gubi prilagodbu dioptrije za gledanje bliskih predmeta.

Najstarije rješenje za staračku dalekovidnost su naočale s jednojakosnom dioptrijom za gledanje na blizinu. Međutim, porast svakodnevne upotrebe računala i potrebe za još jednom dioptrijom koja bi izoštrila zaslon računala na tzv. srednjoj udaljenosti doprinijela je popularnosti progresivnih, odnosno multifokalnih naočala.

Progresivna naočalna leća izbrušena je na način da postoji postupan prijelaz od dioptrije za daljinu do dioptrije za blizinu. Progresivne naočale, rješenje su za konstantno mijenjanje naočala pri radu na blizinu s naočalama za daljinu.

Kako odabrati prave naočale za čitanje?

Ukoliko ste se prepoznali u gornjem tekstu i u posljednjih godinu dana niste napravili pregled, idealni ste kandidat za specijalistički pregled vida u Optici Centar gdje stavljaju veliki naglasak na individualni pristup.

Bc. Dino Softić

Za vaš vid pobrinut će se specijalista i optometrista Bc. Dino Softić i stručno osoblje te vas savjetovati jesu li naočale za čitanje ili progresivne naočale rješenja za vašu staračku dalekovidnost.

Svoj termin za specijalistički i beskontaktni pregled vida ili mjerenje očnog tlaka naručite pozivom na broj 052 223 771 ili ih posjetite u Optici Centar na pulskoj adresi Flanatička 19.

Pregledi se vrše uz najsuvremeniju Zeiss tehnologiju, jednostavni su, bez čekanja i uputnica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of