NOVA DONACIJA "BRIGA ZA LOKALNU ZAJEDNICU"

Calucem osigurao uredski kontejner za rad SRD-a Barakeri

Svojom donacijom, kao i dosad, iz Calucema pokazuju da misle o potrebama lokalne zajednice, te da u toj zajednici žele aktivno doprinositi podizanju kvalitete života

| Autor: Milan Pavlović
Calucem

Calucem


Ljubav prema moru neizbrisivo je upisana u DNK svih onih koji s njim žive ili su uz njega odrasli te mnogi traže načina da uz njega aktivno provedu što više vremena. Uz život sa svakodnevnim obavezama, vrijeme provedeno na moru i uz njega dragocjenije je nego ikad. Sportski ribolov je, kažu, jedan od onih sportova koji i u ovim stresnim vremenima najbolje odmara i tijelo i dušu, a kad se oko njega skupi dobra ekipa, onda se iz njega rađaju i dobro druženje, ali i mnoge druge aktivnosti kojim se to more voli, poštuje i čuva. Jedna takva dobra ekipa okupila se u veljači 2009. godine i u pulskom naselju Stoja osnovala Sportsko-ribolovno društvo Barakeri oko kojeg se u više od desetljeća rada i sportskih uspjeha do danas okupilo više od 250 članova iz raznih krajeva Hrvatske, pa i inozemstva. Kao članovi Sportsko-ribolovnog društva, "barakeri" se primarno bave ribolovom, ali u Statutu imaju zacrtano i očuvanje ribljeg fonda, kao i ekologije mora te održavanje i čišćenje kako same lučice na Stoji, tako i njenog okoliša.

Ovaj relativno mladi sportski klub izuzetno je angažiran u svim aktivnostima koje su zacrtali kao cilj svog djelovanja. Organizatori su brojnih manjih natjecanja među klubovima u sportskom ribolovu, redovno organiziraju i županijsko natjecanje za razinu Istarske županije, a jedne godine su bili i suorganizatori kupa Hrvatske u sportskom ribolovu. Što se ekologije i zaštite mora i priobalja tiče, tradicionalna je postala godišnja ekološka akcija koja okuplja Barakere i brojne druge sudionike, a koja započinje zajedničkim čišćenjem jednog dijela obale ili podmorja, a završava zajedničkim druženjem i ručkom. I ove godine Barakeri su bili vrlo aktivni te su početkom travnja organizirali prvenstvo Istarske županije u sportskom ribolovu u kategoriji Senior - štap - brodica. Nastupila su 32 natjecatelja, među kojima je bilo i onih koji se s velikim uspjehom nadmeću i na najvećim svjetskim smotrama, pa i svjetskih prvaka u sportskom ribolovu.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika organizatori su lovnu zonu morali ograničiti na dozvoljene zone u akvatoriju Pulskog zaljeva. To naravno nije ni najmanje umanjilo draž natjecanja, kao ni zadovoljstvo natjecatelja koji su se nakon uspješno obavljenog posla nastavili družiti uz ručak kojim ih je počastio dobri susjed s poluotoka Svetog Petra, pulska tvornica cementa Calucem. SRD Barakeri jedan je u nizu pulskih sportskih klubova kojima Calucem već godinama donira sredstva i opremu i pomaže u aktivnostima.

Uz financiranje obroka za sudionike županijskog natjecanja, jedan od najvećih svjetskih proizvođača kalcij aluminatnog cementa svojim susjedima i sportskim prijateljima donirao je i uredski kontejner. Svojom donacijom, kao i dosad, iz Calucema žele pokazati da misle o potrebama lokalne zajednice, te da u toj zajednici žele aktivno doprinositi podizanju kvalitete života.

- Ponosni smo što našim programom Briga za lokalnu zajednicu, tvornica cementa u Puli doprinosi podizanju kvalitete života naših građana, a posebno naših susjeda. Još jednom pokazali smo kako udruženim snagama možemo uspješno utjecati na realizaciju projekata naših sugrađana te se veselimo zajedničkim budućim suradnjama, kazali su Mihajlo Mirković, direktor pulske tvornice i Yuri Bouwhuis, CEO Global CAC.

Na donaciji Calucema u ime svih članova kluba zahvalio se predsjednik SRD-a Barakeri Željko Skendrović koji je kazao da će novi uredski kontejner omogućiti rad kluba u adekvatnom prostoru.

- U uredskom kontejneru ćemo moći izdavati sportske ribolovne dozvole, održavati službene sastanke te će nam se generalno poboljšati uvjeti funkcioniranja Kluba. Od srca hvala, poručio je on.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom