GASTRO SPECIJAL SUBOTOM
ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Funghi alla disco volante
Kada uđeš u veliku hrastovu šumu najprije te obliju mirisi suhog i trulog lišća ispremiješani sa svježim lahorom zraka koji se netom spustio sa plavih nebesa , uz njih tu se prepliću mirisi majčine dušice i crvene istarske zemlje prekrivene debelim slojem humusa od granja trave i lišća. Iako prepuno detalja i na prvi pogled konfuzno u šumi vlada savršena harmonija i sve ima svoje mjesto i specifičnu ulogu, a ja sam u potrazi za gljivama… najednom začujem glas svojeg punca Valdija kako mi govori: "Evo donio sam ti gljive, zovu se 'Grklji' napravi nešto s njima… U trenutku sam shvatio da se nalazim u stražnjem dvorištu svoje kuće i da sam se zapravo tek vratio sa posla, da nisam bio u klasičnoj šumi nego u šumi svojih misli… dok je punac u šumi oko Vidulina brao gljive… dakle… što čekamo… 3,2,1… Zakuhajmo!