NOVO-STARO (NE)NORMALNO
ŽIVOT U DOBA KORONE SERVIRAO NAM JE NOVA PRAVILA Emanuel Melon, chef i suvlasnik Kantine Melon u Petroviji: Ljetos se vidjelo da ljudima fale opušteni izlasci u restorane, stare navike... ZATO RADIMO I SADA DA NAS NAŠI GOSTI NE ZABORAVE
Zaželi se čovjek sjesti u restoran i naručiti neko jelo upareno dobrom kapljicom vina, u društvu, onako lijepo servirano, uz ljubaznog konobara s kojim se može podijeliti pokoja eno-gastro rečenica. Ali poluživot u doba korone servirao nam je nove navike na koje smo se priviknuli, u neskrovitoj čežnji za povratkom u normalu, osobito onim neposrednim druženjima, bez zaštitnih maskica. S obzirom da je drugi val korone prinudio u zimskim mjesecima ugostitelje na lockdown, a nisu mogli kao u proljeće strpljivo čekati Godota, dosjetili su se prilagoditi protuepidemijskim mjerama, balkanski rečeno: “Kad neće Muhamed brdu, onda će brdo Muhamedu”. I evo nama dostave iz renomiranih restorana na kućna vrata. Naravno, bez konobara, ali s finim delicijama poznatih okusa.