NOVA PRŠUTANA U SV. PETRU U ŠUMI
Obitelj Turčinović proizvodi istarske pršute sa zaštićenom oznakom izvornosti, ali se drže tradicionalnih pravila. Gazda Edi: "SVAKI PRŠUT MORA IMATI DVA ANGUŠTA. BIT ĆE ODLIČNI"
Prvih nekoliko godina svog radnog vijeka Edi Turčinović radio je kao mesar, ali se onda okrenuo isplativijoj građevini. Iako mu je taj novi posao dobro išao, godinama ga je kopkala želja kako da se vrati u struku, ali da ovaj put ima nešto svoje i da to po mogućnosti ima veze s autohtonim tradicionalnim proizvodima. Prije četiri godine pala je odluka - sa suprugom Tamarom i uz pomoć obitelji počeo je u prizemlju obiteljske kuće uređivati pršutanu. Bez kredita, vlastitim sredstvima, ulažući vlastiti znoj i trud, nakon nekoliko godina posla i zatim nužne procedure oko registracije, nedavno je napokon na OPG-u obitelji Turčinović, skoro u centru Svetog Petra u Šumi, počela s radom najmlađa istarska pršutana. - Barem smo konobu očistili, našalit će se Edijeva supruga Tamara, njegova desna ruka u životu i u poslu s pršutima te ostalim suhomesnatim proizvodima.