ISTARSKA GASTRONOMIJA
Najpoznatiji svjetski vodič za restorane (uz Michelin) objavio popis 202 najbolja hrvatska restorana. U ROVINJ I BRTONIGLU IDU NAJVEĆA PRIZNANJA U ZEMLJI, A UVRŠTENA SU I ČETIRI LOKALA IZ PULE I OKOLICE
Danijel Đekić, chef restorana Monte iz Rovinja, proglašen je chefom godine prema izboru hrvatskog izdanja gastronomskog vodiča Gault & Millau za 2020. godinu, a k tome njegov restoran Monte uvršten je među četiri najbolja hrvatska restorana, uz restorane 360 iz Dubrovnika, Laganini iz Palmižane te Pelegrini iz Šibenika. Među nagrađenima, kojima su priznanja uručena na svečanoj promociji novog izdanja vodiča Gault & Millau u zagrebačkom hotelu Esplanade, još je nekoliko predstavnika Istre. Tako je Floriana Ružić iz restorana San Rocco u Brtonigli proglašena za najboljeg mladog talenta 2020. godine, a Dragica Lukin iz slastičarnice Villa Soši u Umagu dobila je posebno priznanje za zasluge u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva.