U ČEPIĆU POKRAJ OPRTLJA
ODRŽANA DRUGA MANIFESTACIJA "ČEPJANSKA KLOBASICA" Najbolju klobasicu napravio je Marino Cicovin
U svom drugom izdanju, manifestacija Čepjanska klobasica potvrdila je svoju originalnost i atraktivnost i uspješno prerasla u tradiciju. Domaćini iz vinarije Coslovich u Čepiću pojačali su logistiku u odnosu na prošlogodišnje premijerno izdanje ove manifestacije, prije svega velikim grijanim šatorom koji je komotno primio sve sudionike i goste, a pomoć i podrška stigla je kako od mještana Čepića i ovdašnjih poduzetnika, tako i od općine Oprtalj te od Turističke zajednice Istarske županije. Ideja ovog događaja tek malo nadograđuje drevne međususjedske običaje čašćenja i kušanja najboljih darova prirode i ljudskoga umijeća što ih daje ovo doba godine: kobasica i vina. Petnaestak proizvođača iz sela Čepić i njegove šire okolice donijelo je na ocjenjivanje svoje kobasice, a osim žirija koji ih je ocjenjivao te proglasio najbolje kušali su ih i svi drugi, najprije narezane sirove odnosno suhe, a zatim i u fritaji koju je pripremio Daniel Coslovich. Domaćin Valmi Coslovich počastio je goste svojim vinima, predstavivši i neke novitete za koje će se na vinskoj sceni tek čuti, a za dobru atmosferu voditeljski se brinuo dobro raspoloženi Dražen Turina Šajeta.