GINA - PRAVA PULEŽANSKA KONOBA
Šarmantna oštarija u kojoj su se gostili Franco Nero i šef Ferrarija
Malo je pravih puležanskih oštarija koje mogu ispričati dobru priču koja kontinuirano traje generacijama, kroz stoljeće ratova i država. Oštarija Gina na pulskoj Stoji nudi upravo jednu takvu štoriju koja seže u 1980. godinu, kad ju je otvorila Gina Bergich zajedno s pokojnim suprugom Silvanom Ziganteom, a danas je vodi njihov sin Maksimilian. Oštarija već 38 godina posluje u istom zdanju starijem od 150 godina, a zanimljivo je da je još u doba Austro-Ugarske Monarhije, kad je izgrađena, ovdje također bio lokal ugostiteljske namjene. Posljednji put s gospođom Ginom razgovarala sam prije 20-ak godina, a danas je zatičem na istom mjestu kako jednako srdačno dočekuje goste, s prepoznatljivom frizurom, u žarkocrvenoj vesti, s niskom bisera oko vrata.