Fratarski otok - Bunarina

U nedjelju u Puli najatraktivniji plivački maraton s perajama koji se održava gotovo pet desetljeća: DOSAD JE NASTUPILO VIŠE OD 6700 NATJECATELJA

Od 10.30 sati plivačice i plivači s perajama će startati s Fratarskog otoka i plivati na stazi dužine 1.300 metara. prošlogodišnji naslov brani Luka Bohač, član RSK Mladost Medulin. U ženskoj konkurenciji petu godinu zaredom lani je slavila njegova klupska kolegica Ema Ivetić

| Autor: Goran ROJNIĆ  
(Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

(Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


U nedjelju se u akvatoriju na potezu Fratarski otok - Bunarina održava 47. mini plivački maraton perajama Fratarski otok - Bunarina, na kojem može maksimalno nastupiti 200 natjecatelja. Od 10.30 sati plivačice i plivači s perajama će startati s Fratarskog otoka i plivati na stazi dužine 1.300 metara. Bit će to već 47. izdanje plivačkog maratona perajama Fratarski otok - Bunarina te jubilarno 20. Memorijala Elvino Pliško, preminulog jednog od utemeljitelja maratona, člana KPA Uljanik.

Ovaj su plivački mini maraton pokrenuli članovi Kluba podvodnih aktivnosti (KPA) Uljanik 1975. godine, kao jednu u nizu klupskih aktivnosti. I ove godine KPA Uljanik je organizator manifestacija, uz pomoć JK Uljanik, KŠR Uljanik i Odreda izviđača pomoraca Uljanik, a maraton su omogućili sportske zajednice Grada Pule i Istarske županije, Fratarski otok d.o.o. te Lučka uprava Pula i Mjesni odbor Nova Veruda.

U proteklih 46 godina nastupilo je na njemu više od 6.700 natjecatelja, a rekord staze drži Robert Čupev u vremenu 11.42 minuta, dok je u ženskoj konkurenciji najbrže vrijeme ostvarila Lea Ikić (12.56). Robert Čupev ujedno je i rekorder po broju pobjeda, slavio je ukupno 17 puta, a čak 15 puta zaredom. Inače, prošlogodišnji naslov brani, sada 18-godišnji, Luka Bohač, član RSK Mladost Medulin. U ženskoj konkurenciji petu godinu zaredom lani je slavila Ema Ivetić.

Kako je protekle dvije godine korona diktirala uvjete natjecanja te je prošle godine nastupilo 90 plivača, u nedjelju je ipak povratak "na staro" pa je dozvoljeno 200 plivača. Svi zainteresirani za maraton, a startnina se ne naplaćuje, mogu se prijaviti u subotu na Fratarskom otoku od 10 do 12 sati, uz upis broja u nedjelju, ili u nedjelju na Bunarini na dan natjecanja od 8.20 do 9.20 sati na Bunarini. Prijevoz na Fratarski otok za natjecatelje je u nedjelju u 8.20, 9 i 9.30 sati. Proglašenje pobjednika predviđeno je za 12.30 sati, a svi rezultati bit će dostupni na facebook stranici KPA Uljanik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater