NAJNOVIJEOdržan 44. plivački mini maraton Fratarski - Bunarina

FOTO / U ZNAKU TRADICIJE Robert Čupev poput dobrog vina, što stariji to bolji i brži od ostalih

| Autor: Ivica CEROVAC


Nakon što je lani za dvije sekunde premašio 13 minuta (njegov rekord staze iznosi 11.42) te dopustio Marku Sremecu da mu se približi na 20 sekundi razlike, ove je godine dodao gas i štopericu zaustavio na 12.29 te upisao 15. pobjedu u nizu, ukupno 17.

U nedjelju je održano 44. izdanje plivačkog mini maratona s perajama Fratarski otok - Bunarina, ujedno i 17. memorijal Elvino Pliško. Za nastup se prijavilo 226 natjecatelja, do cilja doplivalo njih 217, a stazu dugačku 1.300 metara najbrže je, na sveopće iznenađenje svih okupljenih, svladao Robert Čupev. Šalu na stranu, kao što su tradicija jednog od najdugovječnijih maratona "uljanikovci" Enco, Rajko, Nevio, Pino, Goran i ostatak ekipe zadužen za mjerenje vremena i papirologiju na zapisničkom stolu (onima mlađim od 60 ime ćemo spomenuti nekom drugom prilikom), kao i Stole s mikrofonom u ruci, tako je već i tradicija postala da do cilja prvi dođe on. Robert Čupev, 15. put za redom i ukupno 17.

Novi bazen pomogao

Dodatni problem "nekim novim klincima" koji iz godine u godinu žele svrgnuti kralja s trona, mogla bi predstavljati činjenica da je Čupev kao dobro vino, što stariji to bolji. Naime, nakon što je lani za dvije sekunde premašio 13 minuta (njegov rekord staze iznosi 11.42) te dopustio Marku Sremecu da mu se približi na 20 sekundi razlike, ove je godine dodao gas i štopericu zaustavio na 12.29. Da nije, možda bismo sada pričali o prekidu tradicije, jer su dvoje mladih medulinskih "mladostaša", Luka Bohač i Ema Ivetić, isplivali vremena 12.59. i 13.00.

- Zahvaljujući novom bazenu, ove sam godine počeo ranije trenirati, a bolja forma donosi i bolji rezultat. Pomogla mi je i činjenica što je Sremec ove godine bio ozlijeđen i stoga je išao polakše, no spremit ćemo ga dobro za iduću godinu da me pokuša pobijediti. Što se tiče uvjeta, oni nisu bili idealni jer je puhala bura i bili su valovi, ali kad se stisne, svi se problemi prebrode, rekao je po ulasku u cilj Robert Čupev, ne propustivši pohvaliti organizatore za odlično odrađen posao i najavivši novi susret na istom mjestu za godinu dana. - Dolazim opet, to je sto posto sigurno, a da li ću opet biti prvi, ostaje nam da vidimo.

Čupev je pohvalio i Emu Ivetić, treću ukupno i najbolju među plivačicama, treću godinu za redom, poručivši joj da samo treba biti uporna, pa će jednog dana možda dostići i njegov pobjednički niz.

- Pokušat ću, ali bit će to jako teško. Nakon što me 2016. godine trenerica Lea Ikić pobijedila za jednu sekundu, to mi je bio dodatni motiv da još više treniram i rezultati nisu izostali. I ove je godine bila gužva u cilju, malo smo se gurali Luka i ja, ali na kraju je dobro završilo i nitko nije ranjen izišao iz vode, sa smiješkom je komentirala Ema Ivetić, koja nije propustila doći na Bunarinu premda se tek prije pet dana, u sitne sati vratila sa svjetskog juniorskog prvenstva održanog u Egiptu. - Ovo mi je najdraži maraton i on se ne propušta. Što se tiče Egipta, tamo mi je bilo odlično. Bilo je zabavno i puno toplije nego u Puli, a nisu izostali niti dobri rezultati te sam oborila pet državnih juniorskih rekorda, tri u štafeti i dva pojedinačno.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam