Birače nazvao - idiotima

Stručnjakinja o nadrealnim Kolakušićevim izjavama: "Uspio je samo sebe i stožer prikazati pomalo neuračunljivim"

| Autor: P. N.
(Snimio Patrik Macek/Pixsell)

(Snimio Patrik Macek/Pixsell)


Sinoćnju izbornu noć svojim je nervoznim izjavama u više navrata obilježio Mislav Kolakušić. U pitanju je jedan od najvećih gubitnika europskih izbora, koji je prije svega dva mjeseca dokinuo mogućnost da bude saborski zastupnik, da bi sada ostao i bez lukrativnog mjesta eurozastupnika u Bruxellesu.

Birače je tako u izjavama za nekoliko televizijskih kuća nazvao – idiotima i debilima.

“Ja bih čestitao građanima Hrvatske da su uspjeli poslati uz taj nadljudski trud, 12 HDZ-ovih i SDP-ovih zastupnika da volontiraju u Europskom parlametnu jer bi stvarno bilo glupo da netko tamo ode za veliku plaću. Oni će tamo lijepo volontirati. Cijela je Europa rekla ‘idemo u suverenizam’, a Hrvatska je rekla ‘idemo u idiotizam. Dragi građani, pa jeste vi normalni? I, kao ne biste vi htjeli imati male mirovine, pošteno zapošljavanje, poštene upise, i što pokažete na izborima? Ma sram vas bilo”, poručio je Kolakušić, prenosi Dnevnik.hr.

Na kraju je Mislav Kolakušić najavio borbu za predsjedničku fotelju, poljubio suprugu, kako ju je predstavio, buduću prvu damu, te poručio: “Građani će shvatiti koju su sramotu donijeli svojem narodu i državi.”

Njegove govore komentirala je i komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček.

“Ne znam koja je bila poanta tog govora osim da sebe i svoj stožer prikaže kao pomalo neuračunljiv. Cijeli taj performans je bio sličan cirkusu. Iako je počeo nasmijan i nekoliko se puta osmjehnuo, mogao se iščitati silni gnjev, silnu ljutnju prema medijima, ali je eksplicitno i jasno vrijeđao hrvatske građane koji nisu prepoznali njegov velik angažman i ono što on radi. Zapravo je neobično, čak i suludo, da vrijeđate hrvatske birače, a istovremeno najavljujete kandidaturu za predsjednika Republike. Ne znam što točno i čije glasove očekujete na predsjedničkim izborima”, zaključila je komunikacijska stručnjakinja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter