Europski izbori

Poznato je kad će biti održana inauguracijska sjednica Europskog parlamenta: "Prvi sastanak je već sutra"

| Autor: Hina
Roberta Metsola (Reuters)

Roberta Metsola (Reuters)


Aktualna predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola najavila je u ponedjeljak da će se čelnici političkih skupina u EU-u okupiti na svom prvom službenom sastanku u utorak, nakon što su provedeni izbori u cijeloj EU.

Metsola je rekla da će novi parlament "odmah početi s radom". "Već u utorak ... čelnici političkih skupina okupit će se na prvom sastanku parlamentarne konferencije predsjednika."

Između ostalog, trebali bi "preispitati rezultate europskih izbora s ciljem izbora sljedećeg predsjednika Europske komisije i dogovoriti vremenski raspored za konstituiranje novog parlamenta", rekla je Metsola.

"Tijekom sljedećih tjedana trebat će se konstituirati političke skupine i formirati većina kako bi se radilo na političkom programu koji će određivati smjer naše Unije u narednim godinama."

"Novi parlament održat će svoju inauguralnu sjednicu u Strasbourgu 16. srpnja", rekla je Metsola.

"Kao predsjednica ovog parlamenta, ove današnje rezultate vidim kao znak povjerenja naroda, da parlament nastavi voditi europsku agendu u sljedećih pet godina, ali i kao signal da trebamo još više raditi kako bismo doprli do ljudi. Europa je glasala. Demokracija je živa i naš će parlament biti konstruktivan i nastavit će raditi za sve Europljane."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter