najpoznatija krava u hrvata

Butkovićeva Milova je zapravo – Milovan, a u cijelu priču mogla bi se uključiti i inspekcija

| Autor: Novi list
(Foto Oleg Butković Facebook)

(Foto Oleg Butković Facebook)


Najpoznatija krava u Hrvatskoj zapravo nije krava, odnosno nije žensko, javlja RTL.

Veterinar Srećko Krešić otkrio je istinu o kravi: "Na temelju slike, ako je povećamo – vidi se penis. Svakako se radi o biku. Ali vrsta je uvijek krava, koliko je tko krivo rekao -na njima je da procjene. Ovo je muško".

"Pronašli smo ga u zaleđu Novog Vinodolskog na prilično zapuštenoj farmi. Došli smo do čovjeka za kojeg su nam ljudi rekli da je vlasnik kravice s kojom se ministar slikao za Facebook posljednjih dana. Isto tako tvrdio je da da je kravica prodana, međutim mi smo je pronašli. Do tog mjesta dolazi se iz Donjeg Zagona, to je u zaleđu Novog Vinodolskog. Dolazi se bijelom cestom, a naišli smo na otpad automobila na kojem se nalaze i brojne druge životinje, psi i koze", javlja RTL.

Butković je rekao da nije njegova nego da pripada poznaniku.

"Vidi se jasno na tim slikama da to nisu primjereni uvjeti, da su to sklepani uvjeti, nažalost siguran sam da će inspekcije reći da je sve to u redu, naravno treba reći da je 70 posto krava u Hrvatskoj na trajnom vezu", kaže Luka Oman predsjednik Udruge Prijatelji životinja

Danima je Milova bila zvijezda društvenih mreža i prepucavanja predsjednika Zorana Milanovića i ministra Olega Butkovića. Uvjetima u kojima živi nitko se nije bavimo, a ispod radara je prošlo i to da je na fotografiji muška životinja. Dio veterinara glasa za junca, dio za bika. "Što se tiče moje krave, ako su utvrdili da je bik, bilo bi najbolje da Milanović, a ne može Milanović jer bi to bilo neka Grbin uloži prigovor Državnom izborom povjerenstvu", kaže ministar Oleg Butković.

Posla za Državno izborno povjerenstvo nema, ali ima za inspekciju jer se životinja drži nepropisno, bez dviju žutih ušnih markica.

"Sustav označavanja goveda podrazumijeva označavanje goveda sa dvije ušne markice koje su žute boje i to nosi jedinstveni broj koje ga prati do kraja života, govedo mora biti označeno do 20 dana starosti", ističe Željka Fatović načelnica Sektora za označavanje i registraciju životinja u Ministarstvu poljoprivrede.

Izvorni tekst pronađite OVDJE.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini