PREDSJEDNIK REPUBLIKE

Milanoviću izletjelo da s Mađarima slaže većinu: "Tko je Butković da mene pita jesam li se čuo s Orbanom?"

Zoran Milanović i Viktor Orban (Reuters)

Zoran Milanović i Viktor Orban (Reuters)


Nakon što je predsjednik Republike Zoran Milanović, kao dio svog javnog odgovora na tvrdnju šefa Ustavnog suda Miroslava Šeparovića da Milanović ne može biti mandatar ni premijer, čak ni ako podnese ostavku, objavio fotografiju koja prikazuje Šeparovića s HDZ-ovim ministrima Olegom Butkovićem i Brankom Bačićem, Butković mu je odgovorio novom objavom u kojem predsjedniku postavlja dva nova pitanja.

“Zorane,

vidim da objavljuješ moje fotografije koje su javno dostupne. Za razliku od toga, nikada nećemo vidjeti tvoje fotografije s tajnih sastanaka na Braču, na kojima si bio sa svojim sankcioniranim rođakom. Ali to je sad čak manje važno.

Imam za tebe dva nova pitanja, na koja očekujem da ćeš odgovoriti pred novinarima u 17:00:

1. JESI LI, ZORANE MILANOVIĆU, JUČER KONTAKTIRAO PREDSJEDNIKA VLADE NAMA SUSJEDNE DRŽAVE KAKO BI TE SPOJIO S IZABRANIM PREDSTAVNIKOM NACIONALNE MANJINE IZ TE DRŽAVE S CILJEM DA TE PODRŽI ZA MANDATARA?

2. JE LI PROTUUSTAVNO DA SE OD PREDSJEDNIKA STRANE VLADE TRAŽI DA UTJEČE NA SASTAVLJANJE HRVATSKE VLADE?

P.S. Pazi što ćeš odgovoriti jer je ovo preozbiljno da bi se izmotavao i lagao.

Srdačan pozdrav,

Oleg”, napisao je Oleg Butković.

Zoran Milanović nedugo potom je držao press konferenciju o odluci Ustavnog suda, koju nije podržalo troje ustavnih sudaca Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec. Njih troje drže da je Šeparovićeva prijetnja Milanoviću duboko protuustavna. Više o tome izvijestili smo OVDJE.

Tijekom press konferencije novinari su Milanovića upitali o novoj objavi HDZ-ovog Olega Butkovića, koji je Milanoviću postavio pitanje je li se jučer čuo s predsjednikom vlade susjedne države kako bi ga spojio s izabranim zastupnikom manjine?

“Butković je nitko da da postavlja pitanja. On ljude kleveće, to će jako platiti. Ovo pitanje… Manjine se drže zajedno. Ovo je pokušaj da se zamuti… On je uhvaćen u kaznenom djelu. On i Anušić su pobjegli s proglašenja loših rezultata za HDZ. Gdje je zbrisao”, rekao je Milanović.

Potom je ustvrdio da nikoga od zastupnika manjina nije zvao.

“S nekim krugom ljudi jesam razgovarao, to je moje političko djelovanje i nikakav Ustavni sud mi to ne može zabraniti. Ovo pokazuje zašto je važno da nisam dao ostavku na mjesto predsjednika. Kladim se da bi Reiner dao mandat Plenkoviću”, rekao je Milanović

Potom je izrekao rečenicu koja sugerira da se doista po pitanju zastupnika nacionalne manjine čuo s premijerom susjedne države.

“Tko je Butković da mene pita jesam li se čuo s Orbanom? Čujem se stalno. Butković je uhvaćen, on je za postupak”, rekao je Zoran Milanović na kraju svog obraćanja javnosti.

Milanović je na press konferenciji poručio građanima da se ne boje, jer da volja birača odlučuje i da samo saborska većina može odlučiti o novom mandataru, a odluku Ustavnog suda nazvao je pripremom za državni udar. Više o tome možete pročitati OVDJE.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum