NEZADOVOLJSTVO

Šef Domovinskog pokreta u PGŽ-u napustio stranku i podržao Miletića i Most. Objasnio nam je zašto

| Autor: Branko BIOČIĆ
Dr. Mario Viscovich (Snimio Branko Biočić)

Dr. Mario Viscovich (Snimio Branko Biočić)


DR. MARIO VISCOVICH PODNIO OSTAVKU NA MJESTO PREDSJEDNIKA DOMOVINSKOG POKRETA ZA PRIMORSO GORANSKU ŽUPANIJU POVUKAO SE SA LISTE ZA SABOR

Razočaran sam vodstvom Domovinskog pokreta i kandidacijskim listama za 7. i 8. izbornu jedinicu

<![if !supportEmptyParas]> <![endif]>

<![if !supportEmptyParas]> <![endif]>

Mario Viscovich, koji se vratio iz SAD-a nakon 50 godina, te sada živi u Puntu na otoku Krku podnio je ostavku na funkciju predsjednika podružnice domovinskog pokreta za Primorsko-Goransku županiju i na članstvo u Glavnom odboru stranke. Tu nam je odluku priopćio za vrijeme boravka u Labinu kod svog prijatelja Milija Lemešića. O razlozima kaže:

- Nije mi se svidjelo kako su formirane kandidacijske liste Domovinskog pokreta za 7. i 8. izbornu jedinicu. Dao sam im prijedlog koje članove treba staviti na listu. Oni su za 7. izbornu jedinicu od četiri predložene osobe stavili samo jednu a za 8. izbornu jedinicu predložio sam sedam kandidata a prihvatili su samo dva.

Ostale kandidate ne poznam, to su neki nepoznati, strani ljudi, sigurno nisu sa Kvarnera i iz Istre. Dva dana prije predaje lista bez da su me kontaktirali stavili su na listu te ljude i Vilibora Sinčića da bude na prvom mjestu umjesto mene a meni su ponudili treće mjesto. Na drugo mjesto stavili su jednu ženu iz BiH. Rekao sam da mi nije cilj ući u Sabor, ako me i izaberu ja bi to mjesto prepustio nekom drugom ali nije mi se sviđao način na koji su to napravili. Lagali su mi dva dana prije predaje lista o tome tko će biti na listi. Doznao sam i da se oko toga sastaju sa ljudima u Puli.

Kada je Predsjedništvo podružnice za Primorsko goransku županiju to saznalo odlučilo je da neće podržati takvu listu, ja sam odmah pismeno podnio ostavku i povukao se sa liste a to je, kako sam danas saznao, učinila i moja potpredsjednica Ivana Buić, koja je i predsjednica ogranka Rijeka. Još tri osobe koje su trebale biti na listi također su povukle svoju kandidaturu. To su bili najjači kandidati koje smo imali, govori Viscovich te kaže da su mu onda nudili da bude na listi u 8. izbornoj jedinici što je odbio. Ističe kako je razočaran vodstvom stranke koje je znalo da dolazi iz dijaspore i njegov angažman jer je bio na nekoliko funkcija te devet godina ambasador Hrvatskog svjetskog kongresa u UN ali nije željelo formirati listu za dijasporu gdje im je on bio sprema pomoći.

- Zadnjih mjesec dana pokušao sam s vodstvom stranke razgovarati oko toga da formiralo listu za dijasporu, čak sam predlagao jednu kvalitetnu osobu za listu, ne sebe, ali oni to uopće nisu razmatrali a puna su im usta naših iseljenika i dijaspore. Razočaran sam predsjednikom Penavom i glavnim tajnikom Dabrom sa kojima sam najviše komunicirao jer smatram sramotom da Domovinski pokret nije napravio listu za dijasporu u koju se kunu i govore da bi se Hrvati trebali vratiti doma. Nakon što sam 28. ožujka podnio ostavku, predložili su mi da idem u 11. izbornu jedinicu, ali to nisam prihvatio jer sam želio biti u 8. izbornoj jedinici, a sada više ni to ne želim jer su se ponijeli nepošteno i nekorektno prema meni kao predsjedniku stranke u Primorsko-Goranskoj županiji prema cijeloj toj županiji ali i prema Istarskoj županiji uopće.

Cijelo vrijeme mog kratkog mandata na toj funkciji zanemarivali su ove dvije županije kao da nisu dio Hrvatske. To su i dokazali sa listama za 7. i 8. izbornu jedinicu gdje su stavili ljude koji nisu iz tih županija, koji nisu sposobni i nemaju kvalifikacije i ne znaju što znači biti Primorac, otočan ili Istrijan, kaže ogorčeno Mario te ističe da više neće u nijednu stranku ali će ostati u politici kako bi se mogao boriti za Hrvatsku, hrvatski narod a najviše za Istru i Primorsko-Goransku županiju. Na kraju nam je rekao i kako je u posljednjih šest mjeseci osnovao sedam ogranaka Domovinskog pokreta u Primorsko-Goranskoj županiji a šest je u postupku osnivanja što će se sada zaustaviti. Jedan od najvećih ogranaka bio je u Rijeci koji je sada ostao bez predsjednice Ivane Burić a upravo je stalo i osnivanje ogranka u Puntu na otoku Krku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter