POBUNA

Splitski SDP-ovci ne žele Grbinov savez s Puljkom: "Može očekivati cirkus u Dalmaciji"

| Autor: Hina
(Snimio: Slavko Midzor/Pixsell)

(Snimio: Slavko Midzor/Pixsell)


Vijest da lider SDP-a Peđa Grbin, nakon druge odbijenice Možemo da izađu zajedno na parlamentrne izbore, okuplja novi predizborni savez i da u njemu vidi i Ivicu Puljka i njegovu stranku Centar izazvala je popriličnu nervozu u splitskom SDP-u, piše u subotu Večernji list.

Izvori iz vrha te organizacije kažu kako ih ne bi čudilo da Grbin doista krene u pregovore i dogovore s gradonačelnikom Splita oko predizborne koalicije, ali i napominju kako mora odmah biti svjestan da mu to neće proći nimalo jednostavno.

Upućeni izvori iz SDP-a pri tome napominju i kako nije točno da je jedino predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević i njemu odani ljudi protiv saveza s Puljkom već da je nezadovoljstvo takvom predizbornom kombinacijom znatno šire i da će Grbin za uvođenje Puljka u koaliciju imati otpor i kod mnogih drugih istaknutih članova stranke.

Tu se prije svega misli na jedan dio načelnika i gradonačelnika iz Dalmacije, odnosno iz desete izborne jedinice.

– Možda Grbin i uspije uvjeriti vodstvo stranke da je savez s Puljkom sada potreban, ali u tom slučaju u Dalmaciji može očekivati cirkus. Puljak s nama u Splitu briše pod godinama. Izjednačava nas sa HDZ-om u svojim javnim istupima, kupio je našeg vijećnika kako bi imao većinu u Gradskom vijeću. Zašto bi mi nakon svega išli s njim na izbore, gdje nam je dostojanstvo – kaže izvor iz splitskog SDP-a koji je uvjeren kako bi inzistiranje na Puljku moglo dovesti i do raskola unutar druge najveće organizacije koju SDP ima.

Posebice ako bi se odlučio na izbacivanje šefa splitskog SDP-a Matijevića. To Grbinu, dodaje, najmanje treba u ovom trenutku, piše novinarka Večernjeg lista Petra Maretić Žonja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater