ŠKOLSKI SPORT

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO OSNOVNIH ŠKOLA U ODBOJCI: Učenici umaške Talijanske škole ostvarili povijesni rezultat

| Autor: Glas Istre
Pobjednička momčad Galileo Galilei Umag

Pobjednička momčad Galileo Galilei Umag


Učenici Talijanske osnovne škole Galileo Galilei iz Umaga ostvarili su povijesni rezultat u okitili se zlatnom medaljom na Županijskom prvenstvu školskih sportskih društava osnovnih škola u odbojci, koje je održano u Novigradu.

Na putu do zlata pokušali su ih zaustaviti učenici iz Svetvinčenta, no to je bio samo pokušaj. Pobjedom u finalu ostvarili su veliki uspjeh izborivši vizu za državno prvenstvo.

Najbolji s gradskih i općinskih prvenstva došli su na županijsko prvenstvo. U borbi za poredak od prvog do osmog mjesta sudjelovalo je osam školskih sportskih društava, a momčadi su bile podijeljene u dvije skupine. Učenici umaške Talijanske škole prvo su s 2:0 pobijedili vršnjake pulske Talijanske škole Giuzeppina Martinuzi. Potom su bili bolji 2:1 od momčadi pulske OŠ Tone Peruška, da bi potom s 2:0 slavili nad vršnjacima OŠ Rivarela iz Novigrada.

Učenici OŠ Svetinčenat su prvo s 2:0 slavili nad vršnjacima labinske Matije Vlačića i porečke Finide, a potom s 2:1 nad rovinjskom Jurja Dobrile, koja je u susretu za treće mjesto bila bolja 2:1 od učenika pulske Talijanske škole.

Pobjednička momčad Galileo Galilei Umag igrala je u sastavu: Brando Damiani, Ivano Markovec, Martin Codiglia, Marko Žužić, Rocco Lakošeljac, Leonardo Vigini, Roko Nadal, Luka Kozlović, Vito Bojić i Robert Kodilja, uz mentoricu profesoricu Josipu Popović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater