ŠKOLSKI SPORT

DRŽAVNI PRVACI U STOLNOM TENISU I ODBOJCI: Pulski "tehničari" na svjetsko prvenstvu u Kinu, a rovinjski odbojkaši u Brazil

| Autor: Goran ROJNIĆ


Dva zlata te po srebro i bronca odličan je uspjeh istarskog srednjoškolskog sporta na državnim završnicama. Srebrne su bile odbojkašice Srednje škole Mate Balota iz Poreča, a brončane pulske gimnazijalke u krosu

Pokazao se Poreč sjajnim domaćinom Završnih državnih prvenstva školskih sportskih društava srednjih škola Republike Hrvatske u krosu, odbojci i stolnom tenisu, koja su održana od 23. do 29. ožujka. Prave završnice na kojima je sudjelovalo više od tisuću učenica i učenika, odnosno144 momčadi i ekipe. A uspjeh istarskih škola može se ocijeniti odličnim.

Velike istarske završnice

Dvije zlatne, jedna srebrna i jedna brončana medalja. Bile su i to velike završnice za istarski srednjoškolski sport jer su zlatni stolnotenisači i odbojkaši izvadili vize za Svjetska prvenstva srednjih škola. Svjetska prvenstva će se, pod okriljem Međunarodne federacije za školski sport, održati 2020. godine za stolni tenis u Kini, odnosno za odbojku u Brazilu.

Najugodnije iznenađenje priredili su stolnotenisači, mladići Tehničke škole iz Pule. Tehničari su u prvom dijelu natjecanja pobijedili Gimnaziju iz Slavonskog Broda i II. Ekonomsku školu iz Zagreba. Potom u četvrtfinalu s 3:2 Športsku gimnaziju iz Zagreba. Tehničari su se dobro potrudili doći do zlata, gdje su se ispriječili u polufinalu učenici Zrakoplovne tehničke škole iz Velike Gorice, pobijedili s 3:1 i u finalu bili bolji od ekonomista iz Čakovca. Za Tehničku školu su nastupili učenici: Aleks Krstevski, Ivan Franjul, Leo Vekić, Andrea Milohanović, uz mentoricu prof. Sanju Peranić Pošić.

Nakon što su postali županijski prvaci, mladići Srednje škole Zvane Črnje iz Rovinja istu su priču ponovili i na završnici državnog prvenstva. Ali, na završnica nije bila baš lagana. U maksimalno neizvjesnoj i kvalitetnoj finalnoj utakmici nebeski letači Zvane Črnje dobili su odbojkaše Športske gimnazije iz Zagreba s glatkih 2:0 (25:16, 25:18), te osvojili zlatnu medalju i vizu za svjetsko prvenstvo.

Nebeski letači Zvane Črnje

Sastav ekipe odbojkaša Zvane Črnje Rovinj: Roko Poropat, Toni Šetić, Matija Trošt, Sebastian Sponza, Simon Đekić, Tomas Vaccani, Jure Debeljuh, Mario Lopandić, Luka Pivac, Sebastian Sliwinski, Leon Trošt, Luka Klarić i mentor prof. Franjo Ivanišević.

Ništa manje ne sjaje srebrna medalja odbojkašica Srednje škole Mate Balota iz Poreča i brončana medalja djevojka u krosu Gimnazije iz Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of