ODBOJKA

SUPERLIGA ODBOJKAŠA: Rovinjci se vratili kući pjevajući

| Autor: Ivica RADETIĆ
USPJEŠAN VIKEND - Odbojkaši Rovinja (Snimio Dejan Štifanić)

USPJEŠAN VIKEND - Odbojkaši Rovinja (Snimio Dejan Štifanić)


Utakmica 15. kola Superlige odbojkaša: Marsonia – Rovinj 0:3 (20:25, 24:26, 23:25). Dvorana SD Vijuš. Gledatelja: 80. Suci: Anto Mijić, Bojan Bardić (oba Osijek).

MARSONIA: Škugor, Kovačević, Grgić, Kokot, Pejanović, Mandura, Popović, Dugandžić (L), Barišić, Dorić.

ROVINJ: G. Sponza, Despotović, Džeba, Matijević, Hinić, Preden, Al. Fatorić, Poropat, Pamić (L), Degrassi.

U drugom uzastopnom gostovanju u Slavoniji rovinjski odbojkaši su, igrajući u dosta pomlađenom sastavu, priredili iznenađenje u Slavonskom Brodu. Naime, Rovinjci su glatkom 3:0 pobjedom za 75 minuta zanimljive i uzbudljive igre nadigrali Marsoniju.

Udarna postava Rovinja u sastavu kapetan Ivan Džeba, Poropat, Degrassi, Fatorić, Sponza i Despotović s liberom Pamićem pokazala je odmah da optimističke najave prije puta u Slavoniju nisu bile bez podloge. Pri vodstvu Rovinja 13:7 vidjelo se da gosti mogu iznenaditi domaćina. Dobar prijem i sigurna igra na mreži, uz servise Aleksandra Fatorića, donijela je Rovinjcima prvi set. Domaći su odgovorili agresivnijom igrom u drugom setu te su preko Škugora poveli 8:3, potom i naizgled nedostižnih 16:9. Tad su na serviranje Despotovića i blokovima Poropata i Sponze igrači Rovinja došli poen zaostatka Brođani su se u završnici ponovno odvojili i poveli 23:19, ali su stvar u svoje ruke uzeli Fatorić, Džeba i Sponza pa je Rovinj prvo izjednačio na 24:24, a potom poenima razigranog Fatorića osvojio i drugi set.

Rovinjci su odlučno krenuli i u treći set u kojem su poveli 14:9 odličnim servisima Vita Poropata i blokom Predena. Malo opuštanje Rovinja iskoristili su domaći da bi preko Pejanovića, Barišića i Grgića preokrenuli rezultat i poveli 17:16. Nakon rezultata 20:20 neumoljivi Poropat i Džebo donose Rovinju tri poena u nizu, ali istom mjerom odmah uzvraćaju i domaći za 23:23. U završnici seta Rovinjci na krilima Fatorića i Poropata dolaze do dragocjene pobjede za bijeg iz donjeg dijela ljestvice. Rovinjci su se iz Sl. Boroda vratili kući u jutarnjim satima nedjelje, pjevajući. Upisali su drugu pobjedu nad Brođanima, ukupno četvrtu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom