ROVINJ – MARSONIA 3:0

SUPERLIGA ODBOJKAŠA: Druga prvenstvena pobjeda Rovinja

| Autor: Ivica RADETIĆ
Žuti nadigrali Brođane (Snimio Dejan Štifanić)

Žuti nadigrali Brođane (Snimio Dejan Štifanić)


Susret 4. kola Superlige odbojkaša: Rovinj – Marsonia 3:0 (25:14, 25:18, 25:21). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 50. Suci: Luka Humski, Marko Antonić (oba Zagreb).

ROVINJ: G. Sponza, Bljaić, Despotović, Zolota, Janko, Filipović, Fatorić, Džeba, V. Poropat, Matić (L), Arapović.

MARSONIA: Škugor, Kovačević, Merošević, Grgić, I. Filipović, Dugandžić, Mandura, A. Filipović, Peljušić, Aračić (L), Barišić.

Već dugo malobrojni gledatelji u dvorani Gimnasium nisu vidjeli ovako dobru i kvalitetnu odbojku koju su pokazali rovinjski odbojkaši, kojima je trebalo 64 minute da savladaju Marsoniju. Tako su nakon tri odigrana susreta s dvije pobjede, protiv Zadra u gostima i Marsonije, igrači trenera Aleksandra Gavrilova zasjeli na četvrto mjesto na ljestvici.

Već od samog početka Rovinjci su pokazali svoje pravo lice, postava G. Sponza, Bljaić, Zolota, Janko, Fatorić i Vito Poropat nametnula je dobru igru u bloku i na prijemu te povela 4:0. Poslije 12:4 bilo je jasno da su igrači Rovinja igru usmjerili na svoj mlin i nakon samo 18 minuta, uz prave majstorije Janka, osvajaju set. Raspoloženi i vrlo "nabrijani" rovinjski odbojkaši briljirali su i u drugom setu kad su se razmahali Zolota, Sponza i Janko, a posebno Aleksandar Fatorić. Poveli su Rovinjci 15:6, igrajući praktično bez greške, pa je ubrzo bilo 2:0. Ipak, u trećem setu probudili su se i gosti koji su prvi put poveli. Na serviranje Barišića gosti iz Slavonskog broda poveli su 9:5 i 12:7 natjeravši trenera Gavrilova da zatraži minutu odmora. Iskusni Vito Poropat s tri poena u nizu i nešto kasnije Zolota poravnavaju rezultat 13:13, a potom raspoloženi Janko svojim servama osvaja tri poena u nizu za preokret, 17:14. Nakon toga su domaćini uz majstorije Vita Poropata upisali uvjerljivu pobjedu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater