PRVI TURNIR EKIPNOG PRVENSTVA HRVATSKE

ODBOJKA NA PIJESKU: Žal premijerno u obje konkurencije

| Autor: Ivica CEROVAC
SPREMNE ZA ZAGREB - Ivana Sokolov i Petra Božeglav

SPREMNE ZA ZAGREB - Ivana Sokolov i Petra Božeglav


"Žalovke" su i ove godine visoko postavile letvicu i s treninzima krenule već koncem travnja, a put Zagreba će krenuti osam igračica. Ove sezone Žal će po prvi put na prvenstvu Hrvatske imati i mušku momčad

Ovog će se vikenda u Zagrebu odigrati prvi turnir ekipnog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku. Na jarunskim igralištima nastupit će po osam ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji, koje će odraditi po sedam susreta. Uzvratnih sedam rasporedit će se na dva preostala turnira te će ih se polovica odigrati u Puli, 11. i 12. srpnja, a druga polovica u Splitu 25. i 26. srpnja.

Posljednjih desetak godina odbojkašice Žala iz Banjola "pretplatile" su se na jedno od mjesta na pobjedničkom postolju, a najveći uspjeh ostvarile su 2011. i 2017. godine osvajanjem naslova prvakinja Hrvatske. Letvica je i ove godine visoko postavljena te se s treninzima krenulo već koncem travnja, a put Zagreba će krenuti osam igračica.

- Od seniorki tu su Jana Milin, Nika Todorović, Nelli Ćopić, Petra Božeglav, Ivana Sokolov i ja, te dvije kadetkinje Ana Šverko i Ena Mrkić, nabrojala nam je Erika Drviš. - U subotu igramo protiv osječke Retfale te dva zagrebačka kluba, Jaruna i Sigeta, dok nam u nedjelju predstoje susreti sa splitskim Žnjanom, Osijekom, Čakovcem i Opatijom. Poprilično je to naporan raspored i dobro je što nas ima toliko, jer će rotacije unutar ekipe biti neizbježne. Naročito ako vikend bude onako topao kako ga najavljuju.

Naslov prvakinja brane "pjeskašice" Sigeta a drugo mjesto lani je osvojio Žnjan, dok su "žalovke" bile treće. Te tri ekipe i ove bi se godine mogle naći u samom vrhu, no nije isključeno da im netko pomrsi račune.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum