ODBOJKA

KORONAVIRUS UBRZAO PLAN ODBOJKAŠICA UMAGA: Imamo motiva i želje da igramo Prvu ligu

| Autor: Ivica CEROVAC
PRVAKINJE - Odbojkašice Umaga

PRVAKINJE - Odbojkašice Umaga


U klubu smo si kao cilj postavili da ove ili iduće sezone probamo dohvatiti jedinstvenu Prvu ligu. Gledano sa sportske strane, ulazak u viši rang bio bi veliki plus za naše mlade igračice i svi smo mi, načelno, za to da se u njega krene, ali bilo bi ishitreno u ovom trenutku donijeti neku konačnu odluku, rekao je Ivica Radočaj

Odlukom Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza o prekidu svih ligaških natjecanja u muškoj i ženskoj konkurenciji, sezona je zaključena prema trenutačnom stanju na ljestvici. Niti jedan klub neće ispasti iz lige u kojoj se natjecao, ali prvaci su proglašeni i svi će oni, uz pobjednički pehar, osvojiti i mogućnost da iduće sezone zaigraju u višem rangu. Među tim društvom našle su se i odbojkašice Umaga, prvakinje Prve B lige zapad.

- Neovisno načinu na koji je sezona okončana, mi smo si u klubu pred njen početak kao cilj postavili da ove ili iduće godine probamo dohvatiti jedinstvenu Prvu ligu, pa je ispalo kako je cijela ova situacija samo ubrzala provođenje našeg plana, otkrio nam je Ivica Radočaj, trener odbojkašica Umaga. - Imamo odličnu generaciju igračica rođenih 2003. i 2004. godine. Cure su vrijedne i radišne, napreduju iz dana u dan i gledano sa sportske strane, ulazak u viši rang za njih bi bio veliki plus. Donio bi on pomak u odnosu na kvalitetu protivnica s kojima su se dosad susretale, a to je ono što ja želim za svoje cure, da igraju jake utakmice jer jedino one donose napredak. Načelno, svi smo mi u klubu za to da se krene u Prvu ligu, ali bilo bi ishitreno u ovom trenutku donijeti neku konačnu odluku.

Razlog što u Umagu ne žele brzati leži, naravno, u financijskoj strani cijele ove priče, odnosno činjenici što je u ovom trenutku teško odgovoriti da li će klub biti u stanju nositi se s troškovima koje donosi viši rang.

- Ja sam trener i ne vodim sportsku politiku kluba, no sigurno je kako ćemo najprije trebati pričekati da sve ovo stane. Ako se, kad se situacija normalizira, ne bude ništa mijenjalo vezano uz dotacije koje klub dobiva od Grada Umaga, mislim da se financijski možemo "pokriti". Međutim, ako nastupe neki veliki rezovi, trebat ćemo svi zajedno sjesti i vidjeti možemo li to izgurati, svjestan je Radočaj. - Koliko god odbojka bila popularna u svijetu, u Hrvatskoj ona spada među male sportove, a svi dobro znamo kako je njima teško pronaći nekog većeg sponzora, naročito u ekonomskoj situaciji koja nas vrlo vjerojatno očekuje. Stoga možemo reći da je zasad sve u sferi nagađanja, ali sportski gledano, mi imamo motiva i želje da igramo Prvu ligu.

Dobra stvar vezana uz troškove je što su Dubrovčanke izborile ulazak u Superligu, pa ako se u Umagu odluče iskusiti prvoligašku avanturu, bit će lišeni najduljeg i najskupljeg gostovanja.

- Prema jugu najdulja putovanja bila bi nam za Sinj i Zadar, dok bi prema istoku, uz Novu Gradišku, trebali gostovati u Osijeku ili Višnjevcu, ovisno o tome koji klub odluči ući u viši rang. Gledamo li udaljenosti te samim tim i troškove, sva druga putovanja bila bi prihvatljiva, istaknuo je Radočaj, koji ne krije kako se raspitivao o odnosu snaga u višem rangu. - S obzirom da sam ja Karlovčanin, komunicirao sam s Goranom Zecom, trenerom Karlovca koji je nastupao u Prvoj ligi. Normalno, pričao sam o njenim iskustvima i s Tatjanom Tonković, trenericom Velog Vrha kojem je ovo bila prva prvoligaška sezona. Definitivno je Veli Vrh tu u prednosti nad nama, jer je Pula veća od Umaga te usto ima i dužu odbojkašku tradiciju, pa je ona bila u prilici "povući" nekoliko igračica koje je svojevremeno iznjedrila OTP banka. Njihov povratak iz sfera rekreacije u malo ozbiljniju odbojku donio je kvalitetu ekipi i Veli Vrh je čvrsto bio u sredini ljestvice.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum