prvi susret kvalifikacija

Uljanik remizirao bez golova u Velikoj

| Autor: Roberto Car
(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)

(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)


Nogometaši Uljanika napravili su još jedan korak prema plasmanu u Drugu ligu nakon što su u prvom kvalifikacijskom susretu protiv Slavonije iz Požege odigrali bez golova. U dvoboju igranom na stadionu u Velikoj imali su domaćini nešto više prilika, pogodili su preko svog prvog topnika Martinovića i gredu, ali su pulski nogometaši znalački ukrotili sve njihove napade i u Pulu se vratili čiste mreže. Samim time momčad trenera Saše Kolića ima lijepu priliku u nedjeljnom uzvratu na Verudi pobjedom izboriti plasman u treći rang hrvatskog nogometa.

U sudaru prvaka Treće lige istok i prvaka Treće lige zapad, bolje je susret otvorio domaćin iz Požege. U prvih su 15-ak minuta igrači trenera Poletija imali više loptu u posjedu natjeravši pulsku momčad da se pretežno brani, no pravih opasnosti po gol Juraka nije bilo. Prvo su domaći zaprijetili preko Jankovića čiji je udarac s ruba kaznenog prostora prošao pored lijeve vratnice, a potom iz kontre u 6. minuti kad se Janković sjurio po desnoj strani uposlivši Jančeka u sredini, ali je Jurak nogom obranio ne pretjerano jak udarac. Uslijedila su dva pokušaja Požežana iz slobodnog udarca, prvo Jančeka, pa Mateja Peharde, ali u oba je navrata lopta prohujala preko gola.

Nakon toga oslobodili su se pulski nogometaši pritiska i sve više imali loptu u posjedu, preselivši igru na domaću polovicu. No, za prvu prijetnju Petkoviću trebalo je čekati pola sata kad je Simeunović iz kornera s desne strane u petercu pronašao Giljanovića, čiji je udarac glavom pred golom izbio Marčetić. Desetak minuta kasnije pokušao je iskusni Simeunović lukavstvom iznenaditi domaćeg vratara, brzo je izveo slobodan udarac na centru pucajući direktno na gol, ali je lopta otišla zamalo iznad gola. Najbolji pokušaj "brodograditelja" u prvih 45 minuta bio je udarac Pajkovića s 20-ak metara, no Petković je loptu, koja išla pod gredu, izbio u korner. Na odmor se tako otišlo bez golova, domaći su imali 7, a Puljani 3 udarca na gol, no u okvir gola obje su momčadi uputile po dva udarca.

U nastavku su prvi zaprijetili Puljani. U 51. minuti Pajković je uposlio Perić-Komšića u srcu kaznenog prostora, ali je Matej Peharda bio čvršći u duelu od napadača Puljana. Nakon deset minuta ubacio je trener Kolić dvojicu novih igrača, Radonića i Rakovića, dok je trener Poleti u igru uveo Ivana Antunovića koji je svojevremeno igrao i za Istru 1961 kao posuđeni igrač Lokomotive. U 61. minuti Jurak je krivo procijenio ubačaj iz kuta, ali je potom spremno ukrotio udarac Ivana Peharde.

U 64. minuti zatresla se greda iza Juraka. Matej Peharda je ubacio s lijeve strane, a Martinović je bio najviši u skoku i udarcem glavom pogodio gredu, od koje se lopta odbila u Juraka, ali je, srećom, otišla u polje. Uzvratio je udarcem glavom i Perić-Komšić, ali je lopta prošla pored gola. Nakon kornera u 79. minuti Žgomba je u gužvi pred golom odbio udarac Božića koji je išao prema pulskom golu. Nastojali su domaćini u završnici ipak doći do gola, pojačali su ritam, ali su "uljanikovci" igrajući u žuto-crnim dresovima posuđenima od Istre 1961, uspješno sačuvali svoju mrežu.

U prvom susretu drugog kvalifikacijskog para za popunu Druge NL Segesta je svladala Zadar s 2:1.

SLAVONIJA      0

ULJANIK      0

VELIKA - Prvi susret nogometnih kvalifikacija za Drugu NL: Slavonija - Uljanik 0:0. SRC Velika. Sudac: Toni Dadić (Zagreb). Pomoćnici: Podrug i Maloča (oba Zagreb). Žuti kartoni: Šubara, Marčetić (Slavonija), Topić (Uljanik).

SLAVONIJA: Petković, Jakovljević, Jagodić, Marčetić, Martinović, Janček (od 58. Antunović), M. Peharda, I. Peharda (od 77. Prološčić), Janković, Božić, Šubara.

ULJANIK: Jurak, Žgomba, Giljanović, Žiković, Mašović, Jereb, Topić (od 55. Radonić), Pajković, Gjurchinoski (od 55. Raković), Perić-Komšić (od 90. Kovačević), Simeunović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter