KVALIFIKACIJE BRODOGRADITELJA

Danas prva utakmica kvalifikacija za popunu SuperSport Druge lige: Ispisuje se povijest "novog" Uljanika

| Autor: Boris Vidulin
(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)

(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)


Pred nogometašima Uljanika dva su najvažnija dvoboja ove sezone, dva susreta po kojima će se ocijeniti uspješnost natjecateljske godine. Od početka sezone nisu skrivali ambicije i sada su na 180 minuta da ih i ostvare, najprije danas u Velikoj, a sedam dana kasnije u Puli. Voljom ždrijeba, nakon osvajanja trećeligaškog zapada, »brodograditelji« će se sučeliti s prvakom trećeligaškog istoka, Slavonijom iz Požege.

- O njima ne znamo puno, ali smatram da nam previše informacija niti ne treba, valja biti koncentriran sebe i svoju igru. Odradili smo osnovne stvari u vezi analize protivnika, pogledali poneki video i to će biti dovoljno - priznao je kapetan Uljanika Sebastian Jokić, koji se nakon duže ozljede polako vraća na terene i bit će na dispoziciji treneru u ove dvije kvalifikacijske susrete.

(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)

Ne plaši ga činjenica da će igrati u Velikoj, na jednom od najvećih, i definitivno najširih, terena u Hrvatskoj.

Širi teren

- Mislim da se možemo prilagoditi bez problema, ja sam igrao tamo za mlađe kategorije Istre i stvarno je kao da si na »aerodromu«. Smatram da imamo igrače kojima više odgovara igranje na širinu nego u dubinu gdje su tereni pomalo uži. Ako se nametnemo, ako mi budemo ti koji će biti širi i pokrivati veći dio terena, onda će biti dobro. Nije to čisto domaćinski teren, i njima će to biti zapravo gostovanje, prvenstvene utakmice igrali su u Požegi pa ne treba na to gledati kao na neki naš hendikep.

Put Velike neće dva igrača.

- Osim Kristijana Glavaša koji je već duže ozlijeđen, s nama, na žalost, neće biti niti Kristian Batelić iako smo se mi nadali da bi mogao biti spreman. To su dva super iskusna igrača koja za nas znače jako puno, ne samo u smislu igre već i samog prisustva na, ili uz, terenu. Svi ostali su spremni, trenira se jako dobro i svjesni smo koja je prilika pred nama. Pretohdni vikend nismo igrali što nam je jako dobro došlo, prije svega da se malo odmorimo. Napravili smo »team building« i još više se homogenizirali, družili smo se, pričali i kada smo iz sebe izvukli umor koji se nakupio tijekom ove sezone, krenuli u pripreme za najvažnijih 180 minuta. Odradili smo odličan mini ciklus, osjećamo se odlično i jedna čekamo da susret krene.

(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)

Nema straha da bi Uljanikove mlade igrače mogla trema »pojesti«.

- Ovo je definitivno drugačija utakmica nego sve u prvenstvu i ulog je ogroman. Da smo sada na početku sezone onda bi se bojao jer smo tada imali neke igrače koji su tek došli u seniorski nogomet, bili su dio juniorskog pogona i bez obzira što se radilo o Prvoj ligi, nije isto igrati te dvije kategorije. No sada kada je ove sezona iza njih, sezona gdje smo igrali pod pritiskom osvajanja mjesta koje vodi u kvalifikacije, a kasnije i osvajanja naslova i to smo uspješno riješili, nema straha da će bilo tko od njih pasti pod nekakav utjecaj koji će se negativno odraziti na njihovu igru. Nema straha niti od njihove greške, to su karakterni dečki koji su u usponu i ovakve utakmice trebaju biti samo poticaj za njih.

TV kamere

TV kamere samo će ih još više motivirati.

- To je samo još jedan poticaj, motiv više da se pokažemo u najboljem svjetlu. I bez obzira što igramo u »prime -time » terminu i što smo na televiziji, znamo da će stadion biti dobro ispunjen. Naime, naš bivši igrač Antonio Matić je iz Požege i potvrdio je veliki interes za utakmicu. Potvrdio je da cijeli grad živi za to, da nakon lanjskog nesretnog ispadanja u tim istim kvalifikacijama, sada žele isprati gorak okus i da će atmosfera biti sjajna. Susreli smo se u posljednjem kolu protiv Rovinja s dobro popunjenim tribinama, s navijanjem i naravno da ti to daje dodatni stimulans pa se nadam da će tako biti i u nedjelju. Priželjkujem rezultat koji će biti dobar pred uzvrat i u kojem smo kadri ispisati povijest »novog« Uljanika - najavio je 28-godišnji Sebastian Jokić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter