ISTRA 1961

Trener pulskog prvoligaša o završenoj sezoni. GONZALO GARCIA: "Deveto mjesto kvari dojam, sezona je pozitivna jer je napredak momčadi i igrača više nego očit"

| Autor: Goran Rojnić
Gonzalo Garcia (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Gonzalo Garcia (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Iako je Istra 1961 iznova zauzela deveto mjesto nakon netom završene prvoligaške sezone u kojoj je izboren ostanak i naredni, 14. uzastopni, prvoligaški status, nema sumnje da je ove sezone pulska momčad plijenila pažnjom. Prvenstveno zbog svoje igre u većini utakmicama, ravnopravnog nadmetanja čak i s najjačim hrvatskim momčadima, a za to je zaslužan trener Gonzalo Garcia. Naravno, i nastavkom "pegule" u posljednjim minutama, ali je ove sezone, nikad mirnije, izboren ostanak.

Urugvajski trener, čak i kada je s podsmjehom kritiziran na jesen zbog "naivnosti" momčadi, nastavio je slijediti svoj plan i viziju i pulska je momčad u mnogim susretima prikazala puno više od očekivanja. Na žalost, rezultatski to nije bilo ni izbliza dobro kao igra, ali nešto je stvar kvalitete, nešto loše izbalansiranog igračkog kadra, a nešto upoznavanja lige i stjecanja iskustva. Kako stručnog stožera, tako i puno mladih igrača koje je Garcia promovirao i od njih učinio stožerne igrače kluba. S urugvajskim trenerom razgovarali smo na pulskim Giardinima nadomak kojih živi.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini