Trener pulskog kluba dočekao je prvu prvoligašku pobjedu u svojoj karijeri. BUDICIN: Zasluženo smo pobijedili, ali svaki bod MORAMO KRVAVO ZARADITI

| Autor: Ivica CEROVAC
U četvrtom nastupu prvi prvoligaški uspjeh - Fausto Budicin (Tomislav KRIŠTO/CROPIX)

U četvrtom nastupu prvi prvoligaški uspjeh - Fausto Budicin (Tomislav KRIŠTO/CROPIX)


Šteta što prije nismo zaključili utakmicu, da se svi skupa ne nerviramo do samog kraja, ali moramo i mi znati koja je naša dimenzija te da nismo momčad koja je u stanju dobiti utakmicu s pet-šest golova razlike, već svaki bod moramo krvavo zaraditi, rekao je Budicin

Fausto Budicin dočekao je prvu prvoligašku pobjedu u svojoj trenerskoj karijeri. Nakon poraza od Rijeke i Varaždina te remija s Goricom, četvrti se pokušaj pokazao sretnim i na "Drosini" je kapitulaciju potpisao Šibenik. Premda je po stvorenim prilikama trijumf Istre 1961 trebao biti uvjerljiviji, samo je jedna lopta završila u gostujućoj mreži i stoga su navijači pulske momčadi, kojima je dopušten povratak na tribine, još jednom morali strepiti do posljednjeg sudačkog zvižduka.

- Šteta što prije nismo zaključili utakmicu, da se svi skupa ne nerviramo do samog kraja, ali usprkos tome, mislim da naša pobjeda nije dolazila u pitanje i da smo zasluženo stigli do tri boda, rekao je Fausto Budicin, trener Istre 1961. - Moramo i mi znati koja je naša dimenzija te da nismo momčad koja je u stanju dobiti utakmicu s pet-šest golova razlike, već svaki bod moramo krvavo zaraditi. No, trebamo vjerovati u ono što radimo i ne osvrtati se na priče da neka pobjeda vrijedi dvostruko ili trostruko, ili da je neki poraz ravan katastrofi.

Istra 1961 prvi je put u ovoj sezoni svoju mrežu sačuvala netaknutom.

- Normalno da sam tom činjenicom zadovoljan, jer smo na prijašnjim utakmicama primali previše jeftine golove, na postavljenu obranu ili nakon naših poklona. Ako želimo igrati dobar nogomet koji će donositi rezultate, moramo najprije riješiti fazu obrane i to je na ovoj utakmici dobro funkcioniralo, premda neke taktičke stvari nismo najbolje odradili, smatra Budicin.

Povezane vijesti

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater