ISTRA 1961

TINO BLAŽ LAUŠ: Premijera protiv Hajduka mi je dodatna motivacija da se što prije oporavim

| Autor: Ivica CEROVAC
ČEKA NALAZE I TRENIRA SA STRANE - Tino Blaž Lauš (Foto nkistra.com)

ČEKA NALAZE I TRENIRA SA STRANE - Tino Blaž Lauš (Foto nkistra.com)


Nakon što im je jučer trener Gonzalo Garcia dao slobodan dan, nogometaši Istre 1961 danas se vraćaju u uobičajeni ritam treninga. Iznimka je Tino Blaž Lauš, koji će umjesto put Bala krenuti za Zagreb, gdje će odraditi magnetsku rezonancu koja će odgovoriti na pitanje kad će se mladi Splićanin uključiti u puni pogon.

- Vučem probleme s pubičnom kosti još od prošle sezone. Rečeno mi je da će to proći s mirovanjem i nakon što sam se preko ljeta odmorio, bol u donjem dijelu trbušnog zida je prestala. Odradio sam potom par trkačkih treninga koji su prošli u najboljem redu, da bi po dolasku u Pulu prva dva-tri dana sve bilo normalno i trenirao sam s momčadi, a onda se upala vratila, rekao je Tino Blaž Lauš. - Situacija se mijenja iz dana u dan, nekad je bol veća, a nekad manja te treniram odvojeno od momčadi i usto odlazim na terapije. Svaki sam dan tri-četiri sata u pogonu te najprije odradim aktivaciju u teretani, potom vozim biciklu i malo se istrčim, a na kraju na terenu sa strane malo vježbam s loptom, lagani pasovi, ništa ozbiljnije. Danas navečer bih trebao dobiti nalaze i ako snimka pokaže da je sve u redu, očekujem da ću se vratiti u puni pogon i s momčadi otići put Bolzana.

Definitivno nije najbolji scenarij za novopridošlog igrača kad veći dio ionako kratkih priprema mora odraditi sa strane.

- Sve sam napravio kako treba i ne mogu sebi ništa zamjeriti, pa samim tim ne mogu reći da sam razočaran cijelom ovom situacijom. Trudim se i dajem sve od sebe, a o nekoj prilagodbi na novu sredinu mi je teško govoriti kad nisam puno trenirao s momčadi, a tako se najbolje zbližiš. Sa strane mi se čini kao opuštena atmosfera i sviđa mi se što je momčad mlada, premda treba uvijek imati par iskusnih igrača i s te se strane treba pronaći neka idealna kombinacija. Što se tiče članova stručnog stožera, svi od reda su maksimalno korektni, otvoreni za komunikaciju i to treba cijeniti, istaknuo je Lauš, koji je obje pripremne utakmice pogledao s tribina. - Protiv Kopra smo bolje odigrali te čak i zabili gol kojeg su nam poništili. Utakmica protiv Opatije je bila loša, ali ono što mi se sviđa da se bez obzira na to vidjela trenerova ideja. Igrači nisu trčali po terenu kao muhe bez glave, već se vidjelo što se želi i koji je smisao igre te mi se sve to skupa svidjelo s tribina. Kvaliteta je tu, a s njom će sigurno doći i dobre utakmice.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater