NA PRATERU

RUŽNE SCENE NAKON PLASMANA HRVATSKE NA FINAL FOUR: Navijači se tukli s interventnom policijom

| Autor: Glas Istre
(Snimio Ronald Goršić / Cropix)

(Snimio Ronald Goršić / Cropix)


Na Prateru je generalno bila jako dobra atmosfera, ali na kraju je bilo i uhićenih, u finišu susreta na tribinama su izbili neredi. Austrijska interventna policija, specijalizirana baš za sportske događaje, privela je nekoliko Hrvata, neslužbeno trojicu-četvoricu, piše Jutarnji.

Skupina od dvadesetak navijača, za koje Jutarnji piše da su čuli da su uglavnom pripadnici Tornada i Torcide, imala je izvješenu krpu protiv HNS-a, bilo je poznatog skandiranja "HNS pederi..." i paljenja baklji, na što su im ostali gledatelji prvo zviždali, a potom ih i gađali čašama i kovanicama. Nisu ostali dužni, reagirali su gađajući publiku ispred sebe. To je bio trenutak kad je reagirala policija s kojom su se potukli, da bi na kraju interventna privela u lisicama nekolicinu njih, a i mnogi drugi su dobili poprilične batine.

(Snimio Ronald Goršić / Cropix)

To se sve događalo na djelu tribina koji nije bio službeni hrvatski sektor. No, potom su u službenom hrvatskom sektoru reagirali Funcuti, Ultrasi i još neki, ali je policija uspjela spriječiti da izbiju veći neredi.

Točne informacije o broju uhićenih i svim detaljima tih incidenata na tribinama Pratera tek će se doznati.

U trenutku kad su izbili neredi Hrvatska je vodila 3:1 i išla prema Final Fouru Ligi nacija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum