NSŽI I TREĆA HNL ZAPAD

ROBI FONOVIĆ: Krajnji rok za nastavak županijskih liga je sljedeći vikend

Nemam saznanja o datumu možebitne dozvole igranja, ali mogu reći da je to jedan od krajnjih datuma početka natjecanja županijskih liga. Svako daljnje odgađanje dovesti će do toga da se igra u terminima koji nisu pogodni za amaterski nogomet, bilo bi previše srijeda, ili bi se ušlo duboku u mjesec lipanj, što ne odgovara našem podneblju, kaže povjerenik županijskih liga Robi Fonović

| Autor: Boris VIDULIN
START SLJEDEĆI VIKEND? - Detalj s dvoboja Kaštelir Labinci - Brtonigla (Snimio Milivoj Mijošek)

START SLJEDEĆI VIKEND? - Detalj s dvoboja Kaštelir Labinci - Brtonigla (Snimio Milivoj Mijošek)


Nadali su se svi oni koji se bave amaterskim nogometom da će konačno krenuti s natjecanjem narednog vikenda, onako kako je krovna nogometna organizacija i planirala, no to se ipak neće dogoditi.

Poneke epidemiološke mjere su popuštene, u nekim segmentima života stvari se vraćaju barem donekle u normalu, ali sport, odnosno nogomet, još uvijek nije dio toga. Odlukom povjerenika natjecanja Treće HNL zapad i tri Županijske lige Robija Fonovića niti ovog vikenda nogometna lopta u Istarskoj županiji neće krenuti s centra.

- Nažalost, okolnosti su takve da niti ovog vikenda nogometna natjecanja neće krenuti. S obzirom da Stožer nije donio odluku o dozvoli treniranja, a mi si ne možemo dozvoliti da tek u petak odlučujemo jer utakmice treba organizirati puno prije, smatram da je najbolje odgoditi kolo i moja je odluka upravo takva.

Napravljen je novi kalendar koji je prezentiran mjerodavnim u NSŽI-ju i on je prihvaćen. Termini zaostalih utakmica po novom rasporedu nisu fiksni, pojasnio je odluku Fonović.

Već se sada može naslutiti da će Stožer dopustiti natjecanje počevši od 10. ožujka.

- Nemam saznanja o datumu možebitne dozvole igranja, ali mogu reći da je to, ukoliko se govori o županijskim ligama, jedan od krajnjih datuma početka natjecanja.

Svako daljnje odgađanje dovesti će do toga da se igra u terminima koji nisu pogodni za amaterski nogomet, bilo bi previše srijeda, ili bi se ušlo duboku u mjesec lipanj što ne odgovara našem podneblju.

U Trećoj HNL zapad situacija je komfornija.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini