FUTSAL

Pulski prvoligaš počeo s pripremama za debitantsku sezonu: Ciljevi su STABILNOST I OSTANAK U 5LIGI

Želimo da klub traje i da sve izgleda kako treba, a ako na polusezoni vidimo da nam malo fali kako bi se "potukli" s najjačima, uvijek možemo još nekog dovesti, rekao je Valter Cetina, predsjednik Futsal Pule

| Autor: Ivica CEROVAC
Najbolji igrač Druge lige ostaje u puli - Robert Grbić (Foto: Futsal Pula)

Najbolji igrač Druge lige ostaje u puli - Robert Grbić (Foto: Futsal Pula)


Futsal Pula započela je s pripremama za svoju debitansku prvoligašku sezonu, koja starta početkom listopada. Krenulo se "udarnički" s dva treninga dnevno i po tom će se režimu raditi četiri tjedna, a onda će se u dva posljednja tjedna pred prvenstvo malo smanjiti ritam.

- Prvog dana smo odradili vaganje i na tom planu s nekim igračima nismo bili baš zadovoljni te su dobili dva tjedna da se malo dovedu u red, jer poslije više neće biti popuštanja. Možda zvuči surovo, ali ove pripreme donijet će borbu za pozicije i na igračima je da pokažu mogu li ili ne. U Drugoj ligi su se neke stvari mogle sakriti, ali u najvišem rangu to se neće moći, decidiran je Valter Cetina, predsjednik Futsal Pule.

Odlazak Pausa

U odnosu na prošlu sezonu, pulske redove napustila su petorica igrača.

- S Franjom Matkovićem se nismo uspjeli dogovoriti za uvjete, a zbog istog razloga smo se razišli s Bojanom Barišićem i Sanelom Imširevićem. Bepo Paus je svoje fakultetske obveze teško mogao uskladiti s prvoligaškim futsalom i stoga je odlučio prijeći u redove drugoligaša Uspinjače, za razliku od Nike Vukmira koji ostaje s nama. Jednostavno, rekao je kako je puno uložio u sve ovo i da želi probati te se stoga iz Zagreba prebacio na pulski fakultet, otkrio nam je Cetina.

- Žao nam je što je Paus donio tu odluku, ali mu ništa ne zamjeramo. Pomogao nam je da uđemo u Prvu ligu i kad god se bude želio vratiti natrag, vrata su mu širom otvorena. Isto se odnosi i na Danisa Hrgotu, još jednog domaćeg dečka koji je izlazeći junior i željan je igre, a mi mu ne možemo garantirati minutažu. On je toga svjestan, a kako je dobio ponudu iz talijanske treće lige, odlučio je probati. Korektno se javio i jedino što smo mu rekli je da ako za mjesec dana ne bude zadovoljan onime što će ga dočekati u Italiju, uvijek se može vratiti doma.

Dolazaka je bilo isto koliko i odlazaka, pet, s tim da su iz gradskog rivala Verude pristigla trojica igrača, braća Dean i Daniel Moravac te Marko Bilušković.

- Ovo im je prilika da se pokažu i dokažu, trebaju samo dati sve od sebe. Znamo koliko su dobri i vrijede, što mogu i koliko mogu, no ovo je nivo više, od ozbiljnosti do svega ostaloga. Mislim da su apsolutno spremni za to, da su stasali i da znaju što se od njih zahtijeva te koliko sebe moraju dati u sve ovo, odnosno koliko se tome moraju posvetiti, smatra Cetina.

- Standardni srpski reprezentativac Miloš Stojković došao nam je iz šibenske Crnice, gdje je bio najbolji igrač. Štoviše, on je među "top 10" igrača na Balkanu, a možda i među pet najboljih. Stvarno je odličan. Isto vrijedi i za najzvučnije pojačanje Žarka Luketina, prvog golmana hrvatske reprezentacije, za kojeg je teško nabrojati sve trofeje što ih je osvojio i čiji će angažman biti pun pogodak. Svi koji imalo prate futsal znaju o kakvom je golmanu riječ, a uz njega će i naši mladi čuvari mreže, Franko Jamičić i Edvin Lorber, moći puno toga naučiti. Luketin je doveden da nam osigura stabilnost i da ne strepimo do zadnjeg kola za ostanak. Nemamo nikakve megalomanske ambicije i naš prvi cilj je postati stabilan prvoligaš. Želimo da klub traje i da sve izgleda kako treba, a ako na polusezoni vidimo da nam malo fali kako bi se "potukli" s najjačima, uvijek možemo još nekog dovesti.

Trenutno nekompletni

Nakon što je zbog zdravstvenih problema preskočio cijelu prošlu sezonu, u pulsku momčad se vratio Srđan Lolić.

- Operiran je, odradio je rehabilitaciju i nadam se da će sada biti sve u redu. Znam koliko je sebe dao u to i stvarno mu želim da više nikad ne osjeti tu bol koja ga je toliko smetala i pokaže koliko vrijedi, zaželio je predsjednik Futsal Pule, čija se momčad još uvijek nije u potpunosti okupila. - Traje turistička sezona i problem je pronaći stanove za igrače koji nisu iz Pule te će nam se Robert Grbić i Ivan Šulentić priključiti sljedećeg tjedna, dok Luketin stiže 10. rujna. Stojković se sa reprezentacijom Srbije priprema za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Litvi od 12. rujna do 3. listopada i priključit će nam se čim ono završi. Naravno, ako Srbija ranije ispadne, on će prije doći u Pulu, što bi nam sigurno odgovaralo, jer je malo nezgodno da tako bitan igrač neće biti od početka pripremama s nama. Nećemo se uspjeti bolje upoznati i uigrati, ali takav profesionalac kao Stojković se lako uklopi bilo gdje, pa neće biti problem niti u Puli.

Ništa od Stankovića na klupi

Futsal Pula je u prošlu sezonu ušla s Marinkom Mavrovićem za kormilom, a kad je on na zimu postao hrvatski izbornik, momčad su do kraja sezone vodili Valter Cetina i Damir Pauletić. Taj bi dvojac mogao i ove sezone sjediti na klupi, premda je u igri bilo i jedno zvučno ime, bivši hrvatski izbornik Mato Stanković.

- Stanković je preuzeo žensku reprezentaciju Saudijske Arabije i zbog svojih obveza neće moći biti prisutan u Puli, ali će nam sigurno pomoći savjetima i sugestijama. Za sada ostaje sve po starom, istaknuo je Cetina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater