ISTRA 1961

Pulski prvoligaš danas u Kopru protiv istoimenog domaćina igra prvu pripremnu utakmicu. PRVA PROVJERA. Igrat će dvije postave, svakom igraču po 45 minuta

U drugoj utakmici protiv Krškog nekim ćemo igračima povećati minutažu, a nadam se da će nam se do tada priključiti i neki novi koje ćemo isprobati na "Drosini". Treća utakmica protiv St. Paulija će biti generalka pred prvenstvo i za nju ćemo gledati da je neki igrači odigraju cijelu, ako su u mogućnosti, ili barem 80 minuta, rekao je trener Gonzalo Garcia

| Autor: Ivica CEROVAC
OČEKUJE IH JOŠ PUNO POSLA - Trener Gonzalo Garcia sa suradnicima (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OČEKUJE IH JOŠ PUNO POSLA - Trener Gonzalo Garcia sa suradnicima (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Nogometaši Istre 1961 privode kraju drugi tjedan priprema za novu prvoligašku sezonu. Od onih igrača koji su u njih krenuli trener Gonzalo Garcia se zahvalio Josipu Hmuri i Donatu Bernobiću, dvojcu koji se vratio s posudbe iz Jadrana, odnosno BSK-a. Nema više niti Antonia Siljana, koji je prošlu sezonu odradio na posudbi u Karlovcu 1919 i nije se pojavio na prvoj prozivci, ali potom je nekoliko dana trenirao sa "zeleno-žutima". I uz te odlaske, i dalje je velika gužva na pripremama pulskog prvoligaša, jer pod paskom urugvajskog stručnjaka i članova njegovog stručnog stožera trenira 28 igrača.

- Puno je tu mladih igrača, što je i jedan od naših ciljeva da promoviramo dečke iz omladinske škole, ali slažem se da je brojka prevelika i možemo je trpjeti samo na početku priprema, ali ne i kasnije. Prošle sezone je to previše često bio slučaj i neću da mi se to sada opet ponavlja. Želim da je manje igrača na treningu, jer kad je grupa manja, radi se kvalitetnije, nije dvojio Gonzalo Garcia, trener Istre 1961. - Uz one mlade igrače koji su prošlu sezonu trenirali s prvom momčadi, sigurno ćemo zadržati još jednog ili dvojicu novih, ali ne više od toga. Imali bismo onda previše mladih i stari bi se morali prilagoditi njima, a ja želim da bude obratno, jer jedino tako mladi igrači mogu napredovati.

Uz problem s kvantitetom, Garciju muči i onaj vezan uz kvalitetu, jer je svjestan da s trenutačnim kadrom ne može ući u prvenstvo.

- Dovoljno je vidjeti koliko nas je igrača napustilo na kraju prošle sezone, i to sve redom vrlo bitnih koji su bili članovi početne postave, da nam bude jasno kako moramo nekoga dovesti. Daleko smo od momčadi kakva trebamo biti i u ovom nam trenutku, realno, treba šest-sedam igrača. Trebamo se pojačati u defanzivnoj liniji, u vezi dovesti dvojicu ili trojicu, a fali nam i napadač i krila. 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater