ISTRA 1961

Pulski prvoligaš danas igra drugi pripremnu utakmicu protiv rumunjskog trećeligaša Foreste: NAKON JUNIORA, NA RED DOLAZE I SENIORI

| Autor: Ivica CEROVAC
DRUGAČIJE VIĐENJE PRIPREMA - Gonzalo Garcia s igračima Istre 1961 (Snimio Danilo Memedović)

DRUGAČIJE VIĐENJE PRIPREMA - Gonzalo Garcia s igračima Istre 1961 (Snimio Danilo Memedović)


Pred nogometašima Istre 1961 danas je druga utakmica na osmom izdanju medulinskog turnira "Arena Cup 2022", koju će igrati s početkom u 11 sati protiv rumunjskog trećeligaša Foreste iz Suceave. U prvom kolu "zeleno-žuti" su poraženi 0:2 od srpskog drugoligaša Žarkova, što i nije preveliko iznenađenje ako se zna da su tu utakmicu odradili s juniorskom momčadi, a s istim je rezultatom Šibenik nadjačao Rumunje.

- Ta prva utakmica je bila nepotrebna i puno bi nam bolje bilo da smo umjesto nje imali trening. Ne volim na pripremama igrati utakmice svaka dva-tri dana, jer je to period kad su nam treninzi najvažniji. Po meni, idealno bi bilo odigrati dvije prijateljske utakmice, sve ostalo je previše u 18 dana. Uostalom, dečki koji nisu igrali u srijedu imali su taj dan na treningu puno veće opterećenje nego što bi ga dobili da su odigrali utakmicu, decidiran je Gonzalo Garcia, trener Istre 1961.

- Danas i u utorak miksat ćemo unutar prve momčadi, ali ne po 45 minuta, nego će neki igrači danas odigrati 60-70 minuta, a onda ćemo njih manje koristiti protiv Šibenika, kad će više vremena na terenu provesti neki drugi. U pet dana odradili smo sedam jakih treninga i stoga ću u nedjelju svima dati slobodan dan, ali za razliku od prvenstva, kad bi oni koji su u subotu igrali u ponedjeljak odradili samo rekuperacijski trening, toga sada neće biti. U ponedjeljak ćemo naporno trenirati i za nikog neće biti popusta, pa ćemo paziti da ne pretjeramo i stoga nitko neće igrati 90 minuta. Što se tiče četvrte utakmice za konačni plasman na turniru, vidjet ćemo kako će se igrači osjećati i na osnovu toga ćemo odlučiti koga ćemo koristiti.

Urugvajski trener nije krio kako je njegova odluka bila da će pulski klub s pripremama krenuti 10. siječnja, kao posljednji u društvu hrvatskih prvoligaša.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum