PRVA ŽNL

Promjena na klupi Istre Tar nakon 12 godina: DAMIR VUKADIN SMIJENJEN ZBOG PROPUSTA DELEGATA

| Autor: Boris VIDULIN
Damir Vukadin (Snimio Milivoj Mijošek)

Damir Vukadin (Snimio Milivoj Mijošek)


Nakon gotovo 12 godina provedenih na klupi prve momčadi Istre Tar, od proteklog tjedna tamo više neće biti Damira Vukadina.

Odlukom Uprave kluba on je smijenjen nakon poraza u Valbandonu (3:1). No, ostaje nejasno da li je razlog smjene zapravo kazna koju je dobio nakon te utakmice ili dva uzastopna poraza i samo jedan osvojeni bod u tri utakmice ili je jednostavno došlo do zasićenja nakon toliko godina suradnje.

Naime, Vukadin je nakon zaostalog susreta u srijedu protiv Valbandona 72 suspendiran na četiri utakmice od strane Disciplinske komisije zbog opetovanog prigovaranja na odluke sudaca, a kasnije i vrijeđanja istih. Naravno da si trener kao učitelj svojih igrača kojima usađuje ne samo sportske vrijednosti nego i norme ponašanja na terenu i izvan njega, ne smije dopustiti takvo ponašanje koji je izvan okvira normalne komunikacije.

Ipak, treba znati povod takvog neopravdanog čina. Naime, njegova je momčad gubila, njegova momčad nije iskoristila kazneni udarac s kojim bi se vratili u utakmicu i njegova je momčad u sastavu imala ozlijeđenog igrača koji je vidno šepao, a suprotno svim pravilima nije mu dozvoljeno da izvrši zamjenu. Delegat utakmice Leonid Majnolovski zabranio je da Istra Tar napravi četvrtu izmjenu na utakmici, iako to propozicije dozvoljavaju. Nejasno je iz kojeg je razloga delegat pomislio da on može nešto zabraniti, kad on može samo konstatirati što se dogodilo, ali ne i zabraniti. Još je gore što ne poznaje pravila lige u kojoj je on navodno vrhovni nadzornik. Zbog tog čina bi i treneri s puno dužim "fitiljem" od Vukadina "planuli".

Podsjetnika radi, delegat ima pravo zabraniti nastup samo igraču koji nema liječnički pregled, dok u svim ostalim slučajevima to ne smije učiniti. Njegovo je samo da navede sve okolnosti u izvještaju delegata. Prvi pomoćni sudac zadužen je za izmjene igrača, no on se očito nije htio miješati ili nije imao saznanja o događaju pa se dogodila situacija koja ponovo kompromitira delegate na nogometnim utakmicama. Ovog puta je to "platio" Damir Vukadin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini