ISTRA 1961

(PRE)KRATKE PRIPREME: Prvi trening na "Drosini", sutra momčad seli u Medulin

| Autor: Ivica CEROVAC
PONOVNO NA OKUPU - Nogometaši Istre 1961 (Snimio Milivoj Mijošek)

PONOVNO NA OKUPU - Nogometaši Istre 1961 (Snimio Milivoj Mijošek)


Nogometaši Istre 1961 danas će, kao posljednji od hrvatskih prvoligaša, krenuti s pripremama za drugi dio prvenstva koji će upravo oni i otvoriti, 28. siječnja u domaćem ogledu s Goricom. Definitivno je Gonzalo Garcia bio široke ruke kad je određivao trajanje zimskog odmora, na tragu slobodnih dana koje je davao svojim pulenima u prvom dijelu sezone tijekom reprezentativnih stanki. Svoje je tada odluke argumentirao tankim igračkim kadrom i činjenicom da su mu glavne uzdanice izraubane, ali koliko god takvo razmišljanje držalo vodu te bilo i razlog produljenih zimskih ferija, i drugi su se klubovi našli u sličnoj situaciji, pa nitko nije odlučio pripreme stisnuti unutar samo 18 dana.

Svjedoci smo bili da su "zeleno-žuti" padali sa snagom kako se bližio kraj prvog dijela sezone te nisu bez razloga primili onoliko pogodaka u posljednjim minutama susreta. Da se tako nešto ne ponovi na proljeće, jedan od glavnih uvjeta su kvalitetne zimske pripreme, a one se teško mogu odraditi unutar nepuna tri tjedna. Svaka čast programu po kojem su igrači trenirali kod svojih kuća, ali individualni rad ne može se usporediti s momčadskim i teško se oteti dojmu kako će Puljani, po tko zna koji put, odmah u startu kaskati za konkurencijom. Da cijela stvar bude još gora, ono što se ne uspije sada odraditi, teško će se poslije moći nadoknaditi, jer prva i jedina pauza u prvenstvu uslijedit će tek krajem ožujka, a dotad će se odigrati osam kola i kasno će biti za bilo kakve korekcije.

U ionako kratke pripreme, trebat će ukalkulirati i probleme koje će sigurno izazvati koronavirus, pitanje je samo u kolikoj mjeri. Neki igrači su odradili samoizolaciju tijekom zimske stanke, neki se još uvijek nalaze u njoj, a trebamo pričekati i rezultate jučerašnjeg testiranja koje će sigurno donijeti neke nove pozitivne slučajeve, kako unutar momčadi, tako i među članovima stručnog stožera. Shodno s time, pitanje je u kakvom će stanju "zeleno-žuti" dočekati drugi dio prvenstva koji na startu donosi sve, samo ne lagane protivnike.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater