JADRAN

Porečki drugoligaš priprema se za sezonu u višem rangu. Sumić: "NISAM OD ONIH KOJI NA TO GLEDA KAO NA NEKI PROBLEM, VEĆ NA IZAZOV"

Pokazali smo da smo među boljim momčadima u Trećoj HNL zapad i ova je liga nekakav prirodni slijed događaja, a kako mislim da smo bolji nego prošle sezone, nadam se pozitivnim rezultatima i sjajnoj atmosferi među igračima, u Upravi kluba i među našim vjernim "Šajeta Boysima", zaključio je kapetan Jadrana Oliver Sumić

PRED NOVIM IZAZOVOM - Oliver Sumić (snimio Milivoj MIJOŠEK)

PRED NOVIM IZAZOVOM - Oliver Sumić (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Prvi nogometaši koji će i službeno u našoj županiji, izuzev Istre 1961, krenuti u novu sezonu su igrači iz Poreča. Njima ligaško natjecanje počinje već 20. ovog mjeseca i to u sklopu Druge HNL kada će gostovati u Hrvacama protiv istoimenog domaćina. Sedam dana ranije na rasporedu im je i prva službena utakmicu i to u Banjolama gdje se igra super kup NSŽI-ja.

Kapetan Jadrana Oliver Sumić iznio je impresije u jeku priprema, a uoči početka službenih utakmica.

- Trenira se jako dobro s obzirom na okolnosti, odnosno probleme koje nam nosi turistička sezone jer je većina igrača vezana za nju. No kako to nije ništa novo za nas, nekako smo se već naučili uskladiti sve obaveze i odraditi ono što se očekuje od nas. Smatram da se radi kvalitetno, a jedna od novina je što nam se u rad uključio i kondicijski trener Mišo Milinković što će nam svakako biti od velike koristi.

Naravno da je sada malo rano davati neki sud, no činjenica je da radimo neke specifične stvari koje do sada nismo radili i da će vrijeme pokazati, trenutno je još malo rano za to, koliko nam on zapravo donosi pozitivnih stvari na polju snage. Da to što govorim nije tek puka fraza pokazuju i prijateljske utakmice gdje smo i više nego uvjerljivi bili protiv Opatije, Rudara i juniora Istre 1961, dok smo se s njihovim seniorskim kolegama, unatoč porazu, držali dosta dobro.

Generalno sam zadovoljan onim što smo do sada uradili u pripremnom periodu, nadam se da ćemo tako i nastaviti, a plodove tog rada pokazati u subotu u Zelenoj Laguni protiv Orijenta 1919, a kasnije u Superkupu protiv Banjola, te u konačnici u prvenstvu, ali i u pretkolu kupa u Vukovaru gdje se nadam da možemo ostvariti prolaz u prvo kolo kupa HNS-a. Treniraju svi, nema nikakvih velikih ozljeda koje bi igrača odvojili od treninga više dana i nadam se da će tako ostati. Osim Stefana Ilića koji nije ni počeo trenirati i koji će propustiti prvi dio sezone, sve je u najboljem redu, iscrpan je bio kapetan Jadrana.

Novi igrači su na njega ostavili pozitivan dojam.

- Sve su to dečki koji znaju igrati nogomet, a kroz treninge to svaki dan i potvrđuju. Imaju kvalitetu da nam budu od koristi i sretan sam što su postali dio naše svlačionice. Žiković je već bio tu i znamo što s njim dobivamo, Siljan i D. Bernobić su pojačali vezni red gdje je konkurencija ionako najveća i pokazali su puno, a dolaskom Filipovića imamo opciju više i u napadu. Nas je povezao mali nogomet gdje se pokazao kao odličan igrač i kad se otvorila opcija da napusti Austriju, klub je promptno reagirao i doveo ga na "Velog Jožu" jer vjerujemo da je, a to i pokazuje svakim novim treningom, isti takav i na terenu velikih dimenzija. Tu su i dva igrača iz Saudijske Arabije koji su zamijenili ona prijašnja dva igrača i to je korak naprijed za nas jer su kvalitetniji i sigurno će biti dio rotacije.

Druga HNL je Porečanima totalna nepoznanica.

- Osim Grobničana koji je duži niz godina s nama u ligi i Opatije koje ionako nije bilo posljednjih nekoliko sezona, sve ostalo je nama nepoznato. No, na to ne treba gledati negativno jer smo i mi njima posve nepoznati. Ne znam što da mislim prvih nekoliko kola dok se ne iskristaliziraju neke stvari. Ovo je prva sezona i ne treba gajiti neke iluzije ili ambicije, treba igrati bez presinga, izbjeći one zadnje pozicije i igrati mirno. Mislim da bi to zadovoljilo svakog od nas, uključujući i navijače.

Naravno da to ne znači kako ćemo mi stremiti tome, dapače, dat ćemo sve od sebe da budemo u gornjem domu. Reći će mnogi da je raspored težak, no i da je on posve drugačiji, opet bi se isto govorilo. S kim god igramo ne znamo što očekivati i smatramo da je teško. Isto tako duga putovanja nam ne trebaju biti alibi, svatko od nas je prihvatio ovu ligu, znao je u što se upušta i ja se nadam da će za svaku utakmicu, igrala se ona u petak ili subotu, igrala se u Poreču, Belišću i Pločama, ukoliko je zdrav, biti na dispoziciji. Nisam od onih koji na to gleda kao na neki problem, već na izazov.

Pokazali smo da smo među boljim momčadima u Trećoj HNL zapad i ova je liga nekakav prirodni slijed događaja, a kako mislim da smo bolji nego prošle sezone, nadam se pozitivnim rezultatima i sjajnoj atmosferi među igračima, u Upravi kluba i među našim vjernim "Šajeta Boysima", zaključio je Oliver Sumić, jedan od polivalentnih igrača u kadru Dalibora Šurana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum