ISTRA 1961

POPUNJAVANJE REDOVA Dabac: Radimo na dovođenju još trojice igrača

| Autor: Ivica CEROVAC
OPTERETIO KLUPSKI PRORAČUN - Rafael Navarro (Snimio Danilo Memedović)

OPTERETIO KLUPSKI PRORAČUN - Rafael Navarro (Snimio Danilo Memedović)


Premda će prva stanka u prvenstvu uvjetovana reprezentativnim obvezama uslijediti početkom rujna, nakon sedmog odrađenog kola, nogometaši Istre 1961 su ranije od očekivanog dobili vikend lišen natjecateljskih utakmica. Srećom, razlog ne leži u prodoru koronavirusa u njihovu ili protivničku svlačionicu, već u europskim obvezama Dinama zbog kojih je aktualni prvak Hrvatske zatražio i dobio odgodu gostovanja u Puli. "Zeleno-žuti" se nisu pretjerano bunili, jer su time dobili dodatni tjedan dana da porade na zahtjevima novog trenera Gonzala Garcije, a u međuvremenu im se na treninzima priključio Serder Serderov.

- Serderov je u sukobu sa svojim bivšim klubom Mezokövesdom i zbog toga se cijela procedura malo odužila, ali mi smo ga prijavili i jučer smo od strane HNS-a dobili privremenu registraciju s kojom je stekao pravo nastupa za Istru 1961 te će biti na raspolaganju treneru već za utakmicu s Lokomotivom. Što se tiče problema vezanih uz dugovanja prema njemu, to će Serderov morati riješiti s Mađarima, a za nas je puno važnije stanje u kojem se on nalazi.

Nije prošao pripreme, a nije isto trenirati sam ili s momčadi, ali kad smo ga testirali nakon liječničkog pregleda, vidjelo se da je riječ o profesionalcu koji drži do sebe. Fizički je u odličnom stanju, no trebat će mu dva-tri tjedna da uđe u željeni ritam, rekao je Dario Dabac, sportski direktor Istre 1961.

- Serderov je posljednju utakmicu odigrao 16. prosinca, nakon čega je ozlijedio medijalne ligamente koljena te je u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina u Zaboku odradio pregled i terapiju. Nije bio na operaciji, jer se medijalni ligamenti kod sportaša operiraju samo kod nekih ekstremnih istegnuća.

Kako je riječ o igraču koji bi trebao biti jedan od bitnijih čimbenika u našoj momčadi, odlučili smo prije potpisivanja ugovora napraviti magnetnu rezonancu oba koljena. Željeli smo znati na čemu smo, a ona je pokazala da mu meniskus nije dirnut, prednji križni ligament nije oštećen i liječnici su upalili "zeleno svjetlo".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter