ŽUPANIJSKE LIGE

Plenumi Prve, Druge i Treće ŽNL jug: Upitni uvjeti za NAPREDOVANJE U VIŠI RANG I ISPADANJE IZ LIGE

Ukoliko ne prihvatimo zajedničku ligu s Primorsko–goranskom i Ličko–senjskom županijom, onda će puno klubova iz Prve i Druge ŽNL ispasti. Ukoliko pak osnujemo peti rang natjecanja, ispasti najminimalniji broj klubova, pojasnio je tajnik NSŽI-ja Robi Fonović

| Autor: Boris VIDULIN
Prvaci kreću u Rovinjskom Selu - Nogometaši Vrsara, prošlosezonski prvaci Prve ŽNL (Snimio Danilo Memedović)

Prvaci kreću u Rovinjskom Selu - Nogometaši Vrsara, prošlosezonski prvaci Prve ŽNL (Snimio Danilo Memedović)


U Puli je održan plenum Prve, Druge i Treće ŽNL jug. Predstavnici klubova su obaviješteni o određenim promjenama u propozicijama i kup natjecanju, izvučeni su parovi za prvo kolo kupa te natjecateljski brojevi za novu nogometnu sezonu. Još uvijek se ne znaju propozicije oko uvjeta za ulazak u viši rang i ispadanja, a jedino je sigurno kako će prvak dobiti priliku napredovati, a posljednji sigurno odlazi rang niže. Nedefinirano je koliko bi klubova moglo ispasti iz Prve ili Druge ŽNL, a barata se s brojkama i do pet ili čak šest klubova.

- Sve ovisi o tome kakva će biti odluka u svezi lige koja bi odvajala četvrti i županijski rang. Ukoliko odlučimo da ne prihvaćamo zajedničku ligu s Primorsko–goranskom i Ličko–senjskom županijom, onda će se morati napraviti puno mjesta za sadašnje četvrtoligaše što znači i da će puno klubova iz donjeg dijela ljestvice u Prvoj i Drugoj ŽNL ispasti. Ukoliko pak osnujemo peti rang natjecanja, na što imamo pravo, onda će ispasti najminimalniji broj klubova, pojasnio je Robi Fonović, tajnik NSŽI-ja.

Klubovi su obaviješteni da su se dogodile i promjene u odigravanju utakmica mlađih kategorija gdje će se jedinstvena liga juniora igrati srijedom ili četvrtkom, dok će u subotu u 10.30 sati igrati pioniri te u 11.45 sati juniori. Nakon toga pristupilo se izvlačenju natjecateljskih brojeva Prve ŽNL, a ove će sezone svoje susrete subotom odrađivati Žminj i Istra-Pula. Shodno tome, prvenstvo će početi u subotu 4. rujna utakmicom Žminj – Istra Tar te Rabac –Istra-Pula, dok će u nedjelju u 17.30 na teren istrčati Smoljanci Sloboda – Muntić, Funtana – Potpićan Učka 72, Jedinstvo Omladinac – Banjole, Mladost (RS) – Vrsar i Ližnjan – Iskra.

U Drugoj ŽNL samo je Štinjan zatražio igranje subotom i eventualno Vodnjan, ukoliko izbori ovaj rang, a ako se to ne dogodi onda će svaki klub po jednom u polu sezoni imati subotnju utakmicu. Prvenstvo koje započinje istog vikenda kao i kod prvoligaša otvaraju u subotu Štinjan - Umag te eventualno Vodnjan/Buzet - Valbandon 72, a u nedjelju igraju Kaštelir Labinci – Petrovija, Puris – Kanfanar, Arne Peruški – Višnjan 1957, Dajla – Polet i Brtonigla – Plomin.

Kup natjecanje na nivou županije je ponovo obavezno pa su se u "bubnju" našli svi županijski klubovi plus četvorka iz četvrtog ranga. Samo je prvo kolo bilo poludirigirano na način da su se odvojili klubovi sa sjevera i juga Istre, dok će već drugi tjedan u drugom kolu baš svi u istu "kutiju" i odlučivat će sreća. Trinaest će se utakmica odigrati u subotu 21. kolovoza, a drugih 13 dan kasnije, a parovi su: Rovinj - Plomin, Banjole – Medulin 1921, Istra Pula – Muntić, Galižana – Polet, Mladost (F) – Veli Vrh, Ližnjan – Jedinstvo Omladinac, Valbandon 72 – Marčana, Potpićan Učka 72 – Štinjan, Cement – Vodnjan, Valdebek – Pomorac, Smoljanci Sloboda – Šišan, Barban 2013 – Iskra, Arne Peruški – Manjadvorci, Rabac – Raša 1938, Istra Tar – Babići 1947, Višnjan 1957 – Funtana, Livade – Kanfanar, Kaštelir Labinci – Buzet, Savudrija – Galeb, Umag – Žminj, Petrovija – Puris, Marušići – Grožnjan–Oprtalj, Vižinada – Brtonigla Nova Vas, Moela – Dinamo, Dajla – Momjan 1947 te Mladost (RS) – Vrsar dok je Peroj voljom ždrijeba slobodan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum