NIŠTA OD PRVOTNOG PLANA

NIŽERANGIRANI KLUBOVI U VELJAČI NEĆE ISTRČATI NA TRAVNJAK Trećeligaši počinju 13. ožujka, istarske županijske lige JOŠ NA ČEKANJU

Po svemu sudeći, prvenstvo bi moglo početi 7. ožujka, kada bi se trebalo odigrati posljednje kolo jesenskog dijela, kazao je Robi Fonović, povjerenik svih seniorskih liga u Istri

| Autor: Boris VIDULIN
Prvenstvo trećeligaša će završiti u lipnju - Detalj s jesenskog dvoboja Jadrana i Rudara (Snimio Milivoj Mijošek)

Prvenstvo trećeligaša će završiti u lipnju - Detalj s jesenskog dvoboja Jadrana i Rudara (Snimio Milivoj Mijošek)


S nestrpljenjem su amaterski nogometni klubovi kojima je krajem siječnja dozvoljeno treniranje na vanjskim terenima očekivali novo popuštanje mjera 15. veljače, no ono se nije dogodilo. Nacionalni Stožer civilne zaštite nije našao za shodno da u nizu izmjena odluka o nužnim epidemiološkim mjerama klubovima Treće HNL i svih nižih liga utakmica dopusti natjecanje pa je sada izvjesno da se ovog mjeseca neće igrati, barem ne službeno.

- Ako govorimo o Trećoj HNL zapad, onda mogu službeno reći da će proljetni dio prvenstva početi 13. ožujka, jer smo dobili dozvolu HNS-a da prvenstvo može završiti 5. lipnja, a ne, kako je prvotno bilo planirano, 22. svibnja. Sedam dana ranije svoju će zaostalu utakmicu odigrati Buje i Pazinka, a onda još preostaje u tjednu pronaći jedan termin za odgođenu utakmicu Buje-Krk, pojasnio je povjerenik lige Robi Fonović.

U županijskim ligama situacija je nešto drugačija.

- Sve ono što se moralo igrati 21. i 28. veljače prolongirano je, jer po najnovijim odlukama Stožera natjecanje nije dozvoljeno najmanje do kraja veljače. U četvrtak će se sastati Izvršni odbor NSŽI-ja i donijeti novi raspored natjecanja. Po svemu sudeći, prvenstvo bi moglo početi 7. ožujka, kada bi se trebalo odigrati posljednje kolo jesenskog dijela, a sve zaostale utakmice koje su bile planirane da se odigraju prije početka prvenstva bile bi prebačene na travanj, kada će biti duži dani te bi se igralo i kroz tjedan. To nisu službeni datumi, već samo projekcija. Valja pričekati sjednicu Izvršnog odbora NSŽI-ja, zaključio je Robi Fonović, koji je i povjerenik svih seniorskih liga u Istri, osim Treće ŽNL sjever.

Iza klubova koji su počeli s pripremama za nastavak sezone dva su tjedan treniranja. Svi oni, pridržavajući se epidemioloških mjera redovito koriste teren za igru, dok oko upotrebe svlačionica i tuševa i dalje postoje prijepori. Neki do njih nesmetano ulaze u svlačionicu i koriste tuševe, vodeći se odlukom u kojoj ne postoji zabrana upotreba zajedničkih prostorija, dok su ostali, potpuno bezrazložno, još uvijek u strahu od usmenih preporuka Stožera o nekorištenju svlačionica.

Isti je slučaj i kod odigravanja utakmica. Jasno je naznačeno kako je na snazi zabrana svih natjecanja osim za klubove u prvom i drugom rangu natjecanja što znači da klubovi mogu odrađivati trening utakmice bez potrebe da se skrivaju i traže da se rezultati ne objavljuju u medijima. Dovoljno je samo da se ne igra u dresovima sa grbom kluba , primjerice u "markirkama" ili običnim majicama , sudac bez grba HNS-a i to se smatra trening utakmica koja nije zabranjena odlukom Stožera.

Kup: Rudar i Oriolik (ne)će igrati 28. veljače?

Odluka Stožera o nepopuštanju mjera koje se odnose na natjecanja na otvorenim terenima ponovno je pod znak pitanja dovela i odigravanje utakmice osmine finala kupa Hrvatske u Oriovcu između domaćeg Oriolika i Rudara iz Labina. Povjerenik Kupa Josip Brezni prije samo nekoliko dana odredio je novi datum utakmice, 28. veljače, a sada je jasno da se produženje mjere zabrane igranja odnosi i na taj datum.

- Za sada nemamo nikakvo službeno očitovanje HNS-a po pitanju igranja Kup utakmice. Termin je 28. veljače i mi se pripremamo da taj datum gostujemo u Slavoniji, iako je jasno da se odluka odnosi i na taj datum. Možda nam HNS ipak omogući da se igra, budući da je to posljednji dan mjera, a znamo da se odluke o novim mjerama donose nekoliko dana ranije, rekao je predsjednik Rudara Remzo Zalihić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini