ISTRA 1961 u ogledu s Goricom, podijelila bodove

ODBILI SE PREDATI, ALI NAGRADE NEMA Poveli, sve prosuli u dvije minute nastavka, pa se vratili u život

| Autor: Ivica CEROVAC
(M. MIJOŠEK)

Poveli su "zeleno-žuti" u posljednjoj minuti prvog dijela preko Šime Gržana, da bi u dvije minute nstavka "rezervist" Mudrinski najprije asistirao Hamadu za poravnanje te potom doveo goste u vodstvo. No, igrači pulskog prvoligaša odbili su se predati i Delić je u 80. minuti na ubačaj Gržana zabio za 2:2, nakon čega su nošeni navijanjem svojih navijača krenuli po puni plijen, ali treći loptu nisu uspjeli poslati u gostujuću mrežu iako je bilo prilika

Nogometaši Istre 1961 podijelili su bodove na "Drosini" u jučerašnjem ogledu s Goricom (2:2) u kojem uzbuđenja definitivno nije nedostajalo. Poveli su "zeleno-žuti" u posljednjoj minuti prvog dijela preko Šime Gržana, da bi u dvije minute nastavka "rezervist" Mudrinski najprije asistirao Hamadu za poravnanje te potom doveo goste u vodstvo. No, igrači pulskog prvoligaša odbili su se predati i Delić je u 80. minuti na ubačaj Gržana zabio za 2:2, nakon čega su nošeni navijanjem svojih navijača krenuli po puni plijen, ali treći loptu nisu uspjeli poslati u gostujuću mrežu iako je bilo prilika.

Čak pet promjena u startnoj postavi napravio je jučer Ivan Prelec u odnosu na momčad koja je u utorak istrčala u Koprivnici. Na klupu su preselili Tomislav Duka, Petar Bosančić, Ivan Močinić i Ivan Delić, na tribinu ozljeđeni Sergi Gonzalez, dok su nakon preležane "žutice" od prve minute krenuli Einar Galilea i Antonio Ivančić, kojima su se pridružili Josip Čondrić, Rafa Paez i Markus Pavić. Formacija je ostala 4-3-3, s Galileom malo iza Blagojevića i Ivančića u središnjoj trojci.

Krenulo je s dva oštra ubačaja Lovrića u kazneni prostor, koje je Čondrić neutralizirao, nakon čega su se ukazali i "zeleno-žuti". Najprije je u 12. minuti Blagojević gurnuo za Fintića, koji si je stvorio prostora za udarac i opalio s 20 metara, no njegov prizemni udarac Kahlina je uspio zaustaviti, kao što je i minutu kasnije ukrotio pokušaj Guzine. Agresija, koja je nasušno nedostajala u igri pulskog prvoligaša protiv "farmaceuta" ovom je prilikom bila na željenom nivou, čak možda i malo preko njega te je Grujević "požutio" već u šestoj minuti. Nisu bili nježni ni gosti, pa su do 20. minute u bilježnici suca Čuljka završili Kalik i Lovrić, a usto je već u 14. minuti umjesto ozlijeđenog Špikića, Valdas Dambrauskas na teren morao poslati Hamada.

Polovicom prvog dijela uslijedio je sudački prekid kako bi se igrači osvježili, a s nastavkom susreta, igra se preselila na domaću polovicu terena. Nogometaši Gorice pleli su mrežu na 30-ak metara od Čondrićeva gola, ali pritom im je nedostajalo konkretnosti i sve što su dobili bio je veći posjed. S druge strane, Puljani su svoju igru bazirali na iznuđivanju prekršaja, no Blagojevićevi ubačaji koji bi uslijedili nisu uspjeli pogoditi glavu niti jednog od njegovih suigrača.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater