ISTRA 1961

Narednih dana trebalo bi se saznati više o budućnosti funkcioniranja pulskog prvoligaša. Hoće li u Vitoriji prepustiti "Puli" upravljanje?

| Autor: Goran Rojnić
ČEKA SE ODLUKA - Haritz Kerejeta (snimio Milivoj MIJOŠEK) / POSTAJU LI SUIGRAČI? - Marin Ljubičić i Luka Marin (Foto: J. PONOŠ/ CROPIX)

ČEKA SE ODLUKA - Haritz Kerejeta (snimio Milivoj MIJOŠEK) / POSTAJU LI SUIGRAČI? - Marin Ljubičić i Luka Marin (Foto: J. PONOŠ/ CROPIX)


Izgleda da je ovaj tjedan presudan za daljnje funkcioniranje Istre 1961. Ili će ostati kao do sada, aljkave i trome birokracije i organizacije, ili će se napredovati i konačno srediti da se ostvari iskorak. Naime, u Vitoriji će vlasnici Alavesa odlučivati kako će naredne sezone funkcionirati njihov klub, posljedično i Istra 1961. Pri tome je najmanje važno koliko će Alaves smanjiti budžet Istri 1961 zbog ispadanja u Drugu ligu jer stižu financijska sredstva od prodaje TV prava Prve HNL trebala bi to donekle kompenzirati pa bi Puljani mogli ostati konkurentni donjem dijelu ljestvice. Baskijski vlasnici i dalje nisu shvatili da bi s milijun-dva eura više ulaganja u prvu momčad Istre 1961 mogli ostvariti ne samo iskorak u HNL-u, već i moguće se upustiti u borbu za Europu, ali bit će dobro i ako iz Španjolske dođu vijesti da se o pulskom klubu konačno počinje odlučivati u Puli.

Naime, odgovorni pulskog kluba u kancelarijama na "Drosini" jasno su od vlasnika zatražili da se odluke ne donose više, kao u protekle četiri godine, u Španjolskoj, već na licu mjesta od ljudi koji su upoznati sa stanjem i prilikama u Istri 1961. Naznake da će vlasnici uvažiti taj stav trebale bi donijeti promjene na bolje jer više neće prolaziti 20-ak dana, pa i više, za odluke koje su "jučer" trebale biti donesene. Usto, navodno, se odbacuje mogućnost prodaje Istre 1961 što bi značio nastavak vlasništva grupacije Baskonia-Alaves.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of