MNOGI SU DOŠLI ODATI MU POČAST

Na ližnjanskom groblju na posljednji počinak ispraćena nogometna legenda Branko Bubić Buba. ADIO DRAGI NAŠ BUBA, ADIO…

Brojni su bivši i sadašnji nogometaši, sportski djelatnici, prijatelji i poznanici, ali i mnogi "obični" ljudi, pohodili ližnjansko groblje kako bi na posljednji počinak ispratili omiljenog Bubu i iskazali poštovanje prema čovjeku koji je pola stoljeća dao pulskom nogometu, kao igrač i djelatnik. Od Bube se govorom oprostio njegov suigrač i suradnik Dario Ružić, a u ime kluba i nogometa u cijelosti Goran Roce

| Autor: Marcello ROSANDA


Danas je na ližnjanskom groblju, u prisustvu velikog broja prijatelja i suradnika, na posljednji počinak ispraćena legenda pulskog, istarskog i hrvatskog nogometa, Branko Bubić Buba. Brojni su bivši i sadašnji nogometaši, sportski djelatnici, prijatelji i poznanici, ali i mnogi "obični" ljudi, pohodili ližnjansko groblje kako bi na posljednji počinak ispratili omiljenog Bubu i iskazali poštovanje prema čovjeku koji je pola stoljeća dao pulskom nogometu, kao igrač i djelatnik.

Samo neki od prijatelja i suradnika koji su se došli oprostiti od Bube, ponajprije Silvana Sorbola Rožanković i Milenko Broki Broskvar te Vlado Derkuća i Esad Bajramović Kobra, pa doktori(ca) Vujović i Čelović, fizioterapeut Goran Marjanović, trkač Ozren Rnjak, veliki navijač Istre Albino Pađen i veliki krug bivših suigrača i igrača Istre, predvođenih Darijom Ružićem, Mijom Mavrićem i mlađih Ivan Zgrablić, brojni novinari i djelatnici sportskih saveza, glazbenici Bruno Krajcar i Vesna Nežić Ružić… Mnogi od njih poželjeli su da ga "mogu pismom zvati" i reći mu "moj lipi anđele" te "od sveg ti srca hvala" jer tim je stihovima pjesama Buba ispraćen.

Od Bube se govorom oprostio njegov suigrač i suradnik Dario Ružić, a u ime kluba i nogometa u cijelosti Goran Roce, koji je, između ostalog, rekao:

"Dragi naš Buba, kao što vidiš negdje od gore gdje sada paziš na nas, ti si doista bio naš. I kao što možeš vidjeti ovdje danas, kao i jučer na Drosini, mi smo svi bili tvoji. Da, znamo, sada bi nam kazao, bez patetike molim vas, sve će biti dobro, ali barem još danas moramo tugovati onako tužno, do boli. Nemoj nam zamjeriti, Buba, zbilja je teško prihvaćati istinu da više nećeš oplemenjivati našu svakodnevicu. Činio si to s bezbroj malih ili većih detalja, na stadionu, na terenu, izvan stadiona i izvan terena, gdje god si se kretao po gradu i okolici. Činio si to sa svima nama, navijačima, gledateljima, suigračima, trenerima, generacijama mladih i starijih, znanih i neznanih. Rijetki su ljudi, dragi naš Buba, koji imaju takav dar da svojim jednostavnim bivanjem budu voljeni i omiljeni. Imao si ono nešto što se riječima teško može opisati….", naglašeno je na ližnjanskom groblju, kao i "to je bila tvoja misija, da budeš onaj koji će nas okupljati i onda kada smo si teški jedni drugima, i onda kada smo snažno svi zajedno, i onda kada od nogometa i nas svi dignu ruke, i onda kada je svima nama trenutak da smo umorni od nogometa i svega što znači za nas i okruženje. Nitko Buba to nije mogao raditi bolje od tebe." Između ostalog još se istaknulo:

"O ljudima najbolje pričaju djela. A kakva su bila tvoja djela najbolje govore reakcije ljudi. Jedan si od onih čiji je odlazak dirnuo u srce svakog onog koji te poznavao, ali i one koji su za tebe znali i čuli. Rastužili su se svi jer kao što rekoše oni svjedoci vremena prije 50 godina, bilo je nešto posebno u tebi.", poručeno je legendi na posljednjem ispraćaju, kada mu se "preteška srca moralo mahnuti posljednji put onako kako je on pun dobrote mahao svih pedeset nogometnih i životnih godina.".

Adio dragi naš Buba, Adio …

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini