DANAS

KOMEMORACIJA ZA BRANKA BUBIĆA: Na "Drosini" oproštaj od Bube

Danas u 19 sati, na Gradskom stadionu Aldo Drosina, u organizaciji Istre 1961 održat će se komemoracija u povodu iznenadnog odlaska sinonima pulskog i istarskog nogometa

| Autor: Glas Istre
Branko Bubić Buba

Branko Bubić Buba


Danas u 19 sati, na Gradskom stadionu Aldo Drosina, u organizaciji Istre 1961 održat će se komemoracija za, kako se ističe iz pulskog kluba, "našeg predragog prijatelja Branka Bubića Bubu, koji nas je u petak iznenada napustio.".

"Ovo je poziv svima da dođu posljednji put pozdraviti našu legendu, prisjetiti se lijepih uspomena koje dijele s Bubom te izraziti poštovanje prema njemu i njegovom doprinosu našem klubu, nogometu i zajednici grada Pule.", stoji u pozicu pulskog kluba.

Branko Bubić Buba iznenada nas je napustio u petak poslijepodne. Prijepodne je još bio na stadionu, kao i obično proteklih pola stoljeća. Dogovarao je liječničke preglede za igrače i iščekivao prijateljsku utakmicu u Kopru.

Omiljen i poseban, jedan je od sinonima pulskog i istarskog nogometa, štovan i cijenjen diljem Lijepe naše i šire regije. Ne samo kao dugogodišnji igrač "stare" Istre i sportski djelatnik, već svugdje omiljena osoba, koji je osvajao svojom jednostavnošću, vrlinama i manama. Kako je to istaknuo naš kolumnist Robert Matteoni: "Buba je živio ono što je govorio, čija su djela pratila njegove riječi.".

Buba je u pulskom nogometu, ali i samoj Puli, doslovno svakodnevno bio posljednjih 50 godina. Od 1972. godine sve do proteklog petka. U staru Istru došao je iz njegovog voljenog Ližnjana, a zbog Pule se odrekao nogometnog sna i nakon kratke prvoligaške epizode u Rijeci vratio u grad drevne Arene. Za staru Istru odigrao je Buba 406 utakmica, s 58 zgoditaka. Jedini je više od njega odigrao Miki Ostović. Bio je omiljen, zabavan, druželjubiv, pravi simbol kluba kojem će nedostajati, a dobitnik je nagrade za životno djelo Grada Pule 2019. godine.

No, još dok je igrao radio je kao tajnik Istre. U studenom 1988. godine oprostio se od igračkog dresa, na oproštajnoj utakmici s Dinamom, pred punom starom "Drosinom" i potom nastavio djelovati u kancelarijama pulskog nogometa. Sve do petka, kada je legenda otišla u legendu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum