ISTRA 1961

LUKA BRADARIĆ: Donosim u svlačionicu svježinu i pobjednički mentalitet

| Autor: Ivica CEROVAC
PROTOTIP MODERNOG STOPERA - Luka Bradarić (Antonio Maurić u pozadini) na utakmici u Kopru (Foto: nkistra.com)

PROTOTIP MODERNOG STOPERA - Luka Bradarić (Antonio Maurić u pozadini) na utakmici u Kopru (Foto: nkistra.com)


Nakon 12 godina provedenih u redovima Hajduka, mladi Splićanin Luka Bradarić odlučio je okrenuti novu stranicu svoje sportske karijere i roditeljski dom u Podstrani zamijeniti iznajmljenim stanom u njemu potpuno nepoznatoj Puli. Poprilično smion potez za dečka koji će u rujnu napuniti tek 19 godina, ali nakon samo tjedan dana provedenih u zeleno-žutom okruženju, Bradarić je sve uvjereniji kako je dolazak u redove Istre 1961 bila dobra odluka.

- Sportska politika Istre 1961 je jako dobra priča, kako za mene kao mladog igrača u razvoju, tako i za cijeli klub te kad je sportski direktor Saša Bjelanović nazvao moje roditelje, dogovorili smo se doslovno u jedan dan. Istru 1961 sam najviše gledao kroz dvojicu igrača, Belju i Šutala, i ono što su oni dobili dolaskom u Pulu, a čuo sam i puno komentara o treneru Garciji te su svi od reda bili pozitivni. Vidio sam u tome priliku da se ovdje isprofiliram u dobrog igrača, a na meni je da je zaslužim i iskoristim, nadovezao se Luka Bradarić.

- Prva HNL je jako dobra liga, u sezoni igraš četiri puta protiv Hajduka, Dinama, Osijeka i Rijeke te mi je ta činjenica olakšala preseljenje s Poljuda na "Drosinu". Svjestan sam da ću ovdje prije dobiti šansu da zaigram, bio sam spreman na ovaj iskorak i nije mi odlazak u novu sredinu predstavljao preveliki problem. Od igrača koji se ovdje ranije bili poznajem Ivana Delića, koji je generacija mog brata i igrali su zajedno, ali nisam prije dolaska razgovarao s njim. Pričao sam s dečkima koji su sa strane dolazili u Hajduk, kao i s onima koji su iz njega odlazili te prikupio neka njihova iskustva koja su mi pomogla da se brzo snađem u Puli.

Dolasku u redove pulskog prvoligaša zacijelo je pridonijela i činjenica da njegove boje brane dvojica suigrača iz U-19 hrvatske reprezentacije, Mauro Perković i Mateo Lisica.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum