ČETVRTA NL NS RIJEKA

ISTARSKI KVARTET RAZLIČITIH AMBICIJA: Fažanci i Medulinci kao lani, Veli Vrh i Rovinj na novom ispitu

| Autor: Boris VIDULIN
I OVE SEZONE ĆE IGRATI DERBI - Detalj s ogleda Mladosti i Medulina (Snimio Danilo Memedović)

I OVE SEZONE ĆE IGRATI DERBI - Detalj s ogleda Mladosti i Medulina (Snimio Danilo Memedović)


Klub nastavlja onim pravcem kojim je započeo prošle sezone. Dakle i dalje ćemo igrati s našim mladim dečkima, odnosno momčad će biti bazirana na domaćim snagama koje crpimo iz omladinskog pogona, rekao je trener Rovinja Ecio Krizmanić

Četvrti nogometni rang ove će sezone posljednji put biti ispod saveznog ranga, odnosno pod ingerencijom međužupanijskog nogometnog odbora. Već u sezoni 2022/2023 HNS će preuzeti vođenje lige i sve će biti na nekom drugom, nivou dok će velika većina klubova koji su trenutno dio Četvrte NL NS Rijeka ili u županijsku ligu ili će se oformiti i peta nogometna razina natjecanja.

Ove sezone Mladosti iz Fažane i Medulinu pridružili su se i Rovinj te Veli Vrh pa će sad za sve ljubitelje nogometa u Istri liga biti barem malo zanimljivija. Nažalost, još se ne znaju propozicije natjecanja, pa ni da li će prvak lige imati mogućnost igranja u jedinstvenoj trećoj ligi koja će se zvati Druga HNL ili će igrati u Trećoj HNL koja će biti četvrti nogometni rang, a igrat će se u regiji tri županije. Ista je situacija i na dnu ljestvice, puno je još nejasnoća, no za nekoliko dana momčadi će znati na čemu su.

"Starosjedioci" iz Fažane, viceprvaci lige žele nastaviti sa dobrim igrama i u novoj sezoni.

- Nadamo se da možemo nastaviti s igrama koje smo pružali prošle sezone i da imamo snage i kvalitete za to. Igrački kadar će doživjeti određene preinake upravo u smislu nadogradnje kvalitete, no još ne bi govorio o imenima dok sve ne bude posve sigurno. Jedino je za sada izvjesno da će nas napustiti Ivan Banović koji se vraća u Smoljance Slobodu, dok će svi ostali ostati na Olivi i naredne sezone, bio je kratak Damir Šistek, trener Mladosti.

Medulin je promijenio trenera, na Mutilu se nakon tri godine izbivanja vraća Alen Jurić, a služeno su za sada registrirali samo Ivana Krizmanića (Rudar), no kako je jasno da u kadru ima jako malo igrača, za vjerovati je kako će sam trener inzistirati na još pokojem imenu kako bi pooštrio konkurenciju.

Veli Vrh se odvažio napraviti veliki korak u svojoj povijesti, po prvi put službene će utakmice igrati izvan Istre, a sve to zahvaljujući silno ambicioznom predsjedniku kluba Peri Plavšiću. Svjestan da s igračkim kadrom koji je bio tek peti u Prvoj ŽNL ne može biti konkurentan, krenuo je u redizajn momčadi, no još uvijek su to tek prinove, a ne pojačanja. Teško se za igrače Prve ŽNL može reći da će podignuti razinu igre "narančastih" pa se s nestrpljenjem čeka prva prozivka na Tivoliju jer su najavljena imena koja mogu garantirati pomak u kvaliteti igre.

- Do prozivke Veli Vrh će biti pojačan s još nekim nogometnim imenima koja imaju iskustva igranja u višem rangu-rekao je Plavšić u nedavnom razgovoru za Glas Istre.

Rovinj je i prošle sezone bio velika enigma, a tako će biti vjerojatno i ove. Ne samo za sve one koji ih prate, već i za sebe same. Naprosto je nemoguće znati koliko može tako silno mlada i neiskusna momčad. Sigurno je da će im od pomoći biti iskustvo lanjskog igranja Treće HNL, a za kormilom će imati i daleko iskusnijeg stratega Ecia Krizmanića.

- Klub nastavlja onim pravcem kojim je započeo prošle sezone. Dakle i dalje ćemo igrati s našim mladim dečkima, odnosno momčad će biti bazirana na domaćim snagama koje crpimo iz omladinskog pogona. Prošle sezone nismo došli do cilja, a to je bio ostanak u Trećoj HNL, no s iskustvom više i evidentnim napretkom kod apsolutno svih igrača, vjerujem da će ova godina biti daleko uspješnija, smatra Krizmanić. - Nema potrebe prognozirati plasman, a sve što smo dalje od donjeg dijela ljestvice, a smatram da smo to kadri biti, bit će bolje za nas. Kao trener bi volio kada bi uspjeli angažirati po jednog iskusnog igrača u svakoj liniji, ali neću očajavati ni ako se to ne dogodi.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater