ČETVRTA NL NS RIJEKA

FAŽANCI DRUGI, MEDULINCI PETI: Uspješan spoj mladosti i iskustva dao rezultate

Htjeli smo vidjeti gdje smo u odnosu na druge momčadi ako koristimo naše iskusne nogometaše u sinergiji s mladim, nadolazećim snagama iz vlastitih redova. Drugo mjesto potvrda je da smo ispravno postupili i da, ukoliko iskažemo želju za eventualnom promocijom, uz nekoliko ciljanih pojačanja možemo to i ostvariti, rekao je predsjednik Mladosti Mitar Gavočanov

| Autor: Boris VIDULIN
Paolo Verk (Medulin 1921) i Toni Nišević (Mladost) (Snimio Danilo Memedović)

Paolo Verk (Medulin 1921) i Toni Nišević (Mladost) (Snimio Danilo Memedović)


Nakon (pre)dugih 27. kola, protekle subote odigrano je i posljednjih 90 minuta Četvrte NL NS Rijeka u kojima se nije dogodilo baš ništa spektakularno. Sve je bilo poznato i puno prije posljednjeg kola, Pomorac Kostrena će u viši rang, a Vihor iz Baške kao prošlosezonski prvak se vraća u županijsku ligu. Naša dva predstavnika, iz Fažane i Medulina, imali su jako dobru sezonu i završili na drugom, odnosno petom mjestu što je, shodno svemu što se događalo kroz gotovo deset mjeseci koliko je trajalo natjecanje, rezultat vrijedan divljenja.

Povećati kvantitetu

Mladost iz Fažane do nekoliko kola prije kraja borila se za naslov prvaka, čime su nadmašili očekivanja uoči sezone. Mora se priznati da su prvaci iz Kostrene bili bolji ukupno gledajući, iako Mladost od njih nije doživjela niti jedan poraz u tri utakmice. U Fažani su bili bolji 1:0, dok su u Kostreni dva puta odigrali 1:1.   Predsjednik kluba Mitar Gavočanov potvrdit će zadovoljstvo ostvarenim.

- Rezultat je prije svega produkt rada na treninzima, volje i zalaganja igrača i kada sve to štima, onda je nemoguće da on izostane. Naravno da sam zadovoljan i sretan ishodom ove sezone u koju smo ušli s željom da damo priliku našim mladim igračima. Htjeli smo vidjeti gdje smo u odnosu na druge momčadi ako koristimo naše iskusne nogometaše u sinergiji s mladim, nadolazećim snagama iz vlastitih redova. Drugo mjesto potvrda je da smo ispravno postupili i da, ukoliko iskažemo želju za eventualnom promocijom, uz nekoliko ciljanih pojačanja, možemo to i ostvariti. Naši mladići su pokazali da se mogu nositi, uz potporu onih starijih, s izazovima ove lige i to će čini jako sretnim. Ne treba bježati ni od onog što bi možda trebali popraviti, a to je kvantiteta. Mišljenja sam da nas je mali broj i da za taj iskorak u sljedećoj sezoni moramo biti brojniji jer će na taj način konkurencija biti veća, a i treneru će biti lakše raditi, istaknuo je predsjednik Mladosti Mitar Gavočanov.

Medulin 1921 je većinu sezone bio u gornjem dijelu ljestvice, tek se jednom uslijed rezultatske krize, kada su imali pauzu zbog netreniranja izazvanu samoizolacijom, "potonuli" prema dnu, ali su se vrlo brzo vratili i u konačnici završili točno u sredini prvenstvene ljestvice. Njihov predsjednik Bruno Radošević pun je hvale za sve.

Cijepljenje u stanci

- Bilo je ovo izazovna i duga sezona koju smo na kraju bez nekih većih problema priveli kraju i uistinu treba zahvaliti baš svima koji su sudjelovali u tome. Tu mislim na Savez u Rijeci, ovaj naš u Puli, svim momčadima u ligi gdje smo bili gosti, svim klubovima koje smo ugostili na Mutili, mojim igračima, trenerima, članovima Uprave te svima koji su na bilo koji način pridonijeli da sezone bude uspješna, a po svim parametrima ona je takva i bila. Moglo je i bolje, moramo težiti višem, ali ako znamo da smo prvenstvo završili s jako malim brojem igrača, da smo se "borili" s roditeljima koji nisu dozvoljavali nekim igračima da odlaze na utakmice, a posve ih razumijem, da imamo puno mladih koji idu u školu i ne stignu na svaku utakmicu, da smo pred kraj slabije trenirali... Ovo je rezultat na kojem ja čestima svima. Nije bilo nikakvih ekscesa, isključenja, prigovora, nije bilo puno kartona, vidjelo se da igrači daju maksimum u tim okolnostima i trener je to dobro balansirao. Jesam li zadovoljan trenerom? Pa naravno da jesam, inače ga ne bi odabrao da trenira Medulin 1921. Vjerovao sam u njega i on je opravdao očekivanja. Mladi igrači su stasali, oni stariji su pokazali da mogu biti mentori mlađima i sve je to funkcioniralo jako dobro s obzirom na ono što smo sve doživjeli, s ponosom je rekao Radošević.

Ima zanimljiv prijedlog pije početka nove sezone.

- Nastojat ćemo da se svi igrači, naravno oni koji to žele, cijepe u tom roku dok traje pauza, kako bi mogli nesmetano putovati i igrati jer je neminovno da do toga mora doći. Mislim da bi to morali učiniti svi, kako bi nam bilo lakše u budućnosti. Liga je dobra, liga je zanimljiva, ima svoju svrhu i hajdemo je učiniti sigurnijom kako bi nam bilo lakše natjecati se u njoj, zaključio je Radošević.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum