ODLUKA HNS-a

FUTSAL Prekinuto drugoligaško natjecanje, Puljani sezonu zaključili na četvrtoj poziciji. NIŠTA OD ULASKA U NAJVIŠI RANG

| Autor: Ivica CEROVAC
Nedostajao rasni strijelac - Sanel Imširević (Dejan ŠTIFANIĆ) / Valter Cetina (Danilo MEMEDOVIĆ)

Nedostajao rasni strijelac - Sanel Imširević (Dejan ŠTIFANIĆ) / Valter Cetina (Danilo MEMEDOVIĆ)


Ostaje mali žal, prvenstveno zbog činjenice da je sve još uvijek bilo otvoreno. Istina je da smo za vodećim Novim Marofom zaostajali šest bodova, ali odigrali smo utakmicu manje i još su oni trebali doći u Pulu te smo i dalje ovisili sami o sebi, rekao je Valter Cetina, predsjednik i trener Futsal Pule

Izvršni odbor HNS-a donio je odluku o okončanju drugoligaškog futsal natjecanja, i to na način da su ljestvice, koje su bile aktualne u trenutku prekida prvenstva, postale konačne. Prvakom istoka proglašen je Osijek, zapada Novi Marof, a juga Jezera, s tim da ovi potonji ove sezone nisu imali kadetsku momčad, što je bio jedan od uvjeta za ulazak u najviši rang. Njihovim ispadanjem iz utrke, stvorili su se uvjeti da se prvenstvo bezbolno zaključi, da iz Prve lige nitko ne ispadne i iduće sezone u njoj, umjesto 10, bude 12 klubova.

Bez obzira kakva ta odluka bude, ona neće utjecati na sudbinu Futsal Pule, Puljani su se u konačnici morali zadovoljiti četvrtim mjestom.

- Bili smo spremni na obje opcije, i da će se prvenstvo nastaviti i da će prekid biti konačan. Nije me iznenadila odluka jer razumijem cijelu situaciju, ali ostaje mali žal, prvenstveno zbog činjenice da je sve još uvijek bilo otvoreno i nije nam se morao poklopiti nikakav rezultat da bismo opet bili prvaci. Istina je da smo za vodećim Novim Marofom zaostajali šest bodova, ali odigrali smo utakmicu manje i još su oni trebali doći u Pulu te smo i dalje ovisili sami o sebi, rekao je Valter Cetina, predsjednik i trener Futsal Pule. - Bez obzira na ovakav rasplet, sezoni bih, što se tiče kompletnog kluba, dao ocjenu devet od deset. Kadeti i juniori opet su izborili nastup na završnici prvenstva Hrvatske, na kojoj su juniori definitivno imali puno toga za reći. Dečki su iskusniji za lanjski nastup, petorica od njih igrali su ove sezone bitnu ulogu u seniorskoj momčadi te su na juniorskoj smotri mogli otići do samog kraja. Na žalost, teško ćemo otkriti da li je moj optimizam bio opravdan, jer su minimalne šanse da se ta završnica odigra.

Što sezona nije dobila maksimalnu ocjenu, krivnja leži u udarnoj momčadi.

- Kad smo kompletni i s glavama unutra, kvalitetniji smo od svih momčadi u ligi te smo mogli, i morali, puno bolje odraditi sezonu. Kako ja, tako i igrači. Napravili smo nekoliko kikseva i izgubili previše bodova, mučile su nas i ozljede, a u nekim trenucima izostala je i sreća. No, ne volim se pozivati na nju, jer sreću treba isprovocirati i onda ti se to vrati na terenu, istaknuo je Cetina. - U nekim utakmicama zakazali smo na planu motivacije, što je najviše dolazilo do izražaja protiv momčadi koje smo prošle sezone uvjerljivo pobjeđivali. U te smo utakmice znali ući s razmišljanjem "lako ćemo" uvjereni da se možemo bez problema s njima nositi te, ako uđemo u njega, lakoćom se vratiti iz rezultatskog zaostatka. Nekad smo u tome i uspjeli, ali nekad bi ostali za korak prekratki.

Prošlu sezone Puljani su okončali s 11 pobjeda i tek tri gostujuća remija. Ove su odigrali dvije utakmice manje i na domaćem parketu dvaput podijelili bodove, dok su se s gostovanja u tri navrata vratili praznih ruku. Falio im je i izraziti strijelac.

- Prošle smo sezone svima bili nepoznanica, ali isto tako niti mi nismo nikoga poznavali i nismo znali koliko smo kvalitetni te smo sve protivnike shvaćali maksimalno ozbiljno. Sada smo bili svjesni da smo dobri i pred početak sezone rekao sam dečkima da će nam teže biti obraniti naslov, nego proći kvalifikacije. Znao sam da samo s pravim pristupom možemo ponoviti lanjske rezultate, naglasio je Cetina. - Ozljeda je zaustavila Lolića, a zbog teške ozljede je većinu utakmica morao preskočiti i Imširević, a usto ove sezone nismo imali niti Badrova, koji bi lani na nekim utakmicama na kojima nam nije išlo, svojom snagom i individualnom kvalitetom napravio razliku.

Paus i Vukmir odlaze na fakultet

Ako se u međuvremenu planovi ne promijene, mladi dvojac koji je ove sezone pružao ponajbolje predstave u pulskim redovima, Bepo Paus i Niko Vukmir, na jesen odlazi u Zagreb na fakultet.

- Moguće su sve opcije, pa čak i da u Zagrebu treniraju, a nastave igrati za nas. Gledat ćemo, naravno, da ne budemo sebični i mislimo samo na interese kluba, već ćemo imati u vidu i njihov razvoj. Drugim riječima, ako im se pruži prilika da se priključe nekom prvoligašu i zaigraju u najvišem rangu, zašto da je ne iskoriste, nije dvojio Cetina.

Financije diktiraju novu sezonu

Ambicije vezane uz sezonu koja slijedi bit će povezane s financijskom situacijom.

- Trebamo sjesti sa sponzorima i vidjeti kolike su im mogućnosti, odnosno koliko su zainteresirani za nastavak suradnje. Kad složimo kockice i otkrijemo koliki su nam financijski okviri, znat ćemo gdje smo i što smo, jer ne želimo krenuti grlom u jagode i onda na pola puta shvatiti da nećemo uspjeti izgurati do kraja. Ako zaključimo da smo u mogućnosti, idemo dalje kao i do sada, na svim frontovima i sa svim uzrastima, dok u suprotnom nastavljamo, ali u drugačijem tonu. U tom bi slučaju gledali kako da pregrmimo jednu sezonu te je odigramo eventualno bez kadeta ili juniora, a onda bismo naredne krenuli jako po Prvu ligu, iznio je Cetina.

Da li je upitna "Ulica"?

Premda je do njenog početka preostalo još skoro sedam mjeseci, teško se u svjetlu ove pandemije i mjera koje se provode za njeno suzbijanje, ne upitati da li je ugroženo održavanje 32. izdanja malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa".

- Nije lako u ovom trenutku biti pametan, ali ljudi su pokazali da mogu poštivati mjere koje su donesene, situacija se počela smirivati i treba vidjeti što će nam donijeti ljeto. Ako na jesen pandemija opet ne bukne, za očekivati je da će dvorane biti otvorene i da će se ove godine "Ulica" igrati kao i prijašnjih. Uvijek sam pozitivan i optimističan pa tako i u vezi s time, a nije isključeno da će se do tada pronaći i cjepivo, pa ćemo svi biti sigurni, zaželio je Cetina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater