ISTRA 1961

Frano Mlinar: Reprezentativna stanka nas je izbacila iz jako dobrog ritma

| Autor: Ivica CEROVAC
Puljani se ne boje nikoga - Frano Mlinar (snimio Damir Krajač/Cropix)

Puljani se ne boje nikoga - Frano Mlinar (snimio Damir Krajač/Cropix)


Šest puta su tijekom prošle sezone nogometaši Istre 1961 prekidali kontinuitet prvenstvenih utakmica i kad bi se vratili na teren, nikad nisu pružili predstavu vrijednu spomena. Bez obzira da li je pauza uslijedila zbog reprezentativne akcije ili bi protivnik zatražio odgodu zbog svojih europskih obveza, bez obzira igrala se utakmica s ove ili s one strane Učke, "zeleno-žuti" bi njen kraj dočekali spuštenih glava. Gubili su od Šibenika i na "Drosini" (3:4) i na Šubićevcu (1:2), od Lokomotive u Kranjčevićevoj (0:4) te od Hajduka (1:3) i Rijeke na "Drosini" (0:2), a jedini bod nakon prvenstvene pauze osvojili su u Velikoj Gorici (1:1).

Istim rezultatom okončana je u petak utakmica odigrana u Varaždinu, no premda se bod osvojen kod najvećeg iznenađenja ove sezone ne može tretirati kao neuspjeh, činjenica je da puleni Gonzala Garcije nisu u baroknom gradu bili na razini koju su dostigli prije reprezentativne pauze.

- Bili smo u jako dobrom ritmu i onda nas je ova reprezentativna stanka malo izbacila iz njega, premda smo tijekom nje radili sve ono što uvijek radimo. Kvalitetno smo se odmorili poslije deset odrađenih utakmica u deset tjedana i nakon što smo se opet okupili odlično smo radili cijeli tjedan pred Varaždin. Super smo izgledali na treninzima, no na utakmici su bile prisutne tehničke greške koje se nisu smjele dogoditi, kao da nas je ta pauza opustila. Uspjeli smo ipak uzeti bod, ali kad je sudac odsvirao kraj među nama je prevladavao osjećaj nezadovoljstva, nije dvojio Frano Mlinar, jedini igrač koji je odigrao svih 11 utakmica ove sezone.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater