ISTRA 1961

FALE JOŠ TROJICA Saša Bjelanović: Trebaju nam još centralni napadač, stoper i defanzivni vezni

| Autor: Ivica CEROVAC
KONAČNO STIGLA POJAČANJA - Sportski direktor Saša Bjelanović, Prince Mumba, Ante Erceg i Facundo Caseres (Foto: nkistra.com)

KONAČNO STIGLA POJAČANJA - Sportski direktor Saša Bjelanović, Prince Mumba, Ante Erceg i Facundo Caseres (Foto: nkistra.com)


Novi tjedan donio je novu konferenciju za medije na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" na kojoj je sportski direktor Istre 1961 Saša Bjelanović ovdašnju sportsku javnost upoznao s igračima koji su osnažili redove pulskog prvoligaša. Jučer su tako službeno predstavljeni Prince Mumba, Ante Erceg i Facundo Caseres, koji je u međuvremenu uspio u Maksimiru odigrati i svoju povratničku utakmicu.

- Otkad radim ovaj posao nikad više nisam pričao. S jedne strane to je dobro jer znači da dovodimo igrače, dok s druge nije jer to također znači i da nam opet treba vremena za njihovo uigravanje i aklimatizaciju. Bez obzira na to, mislim da je svako dovođenje za nas korak naprijed, jer će svaki od igrača koje ovom prilikom predstavljamo sigurno podići kvalitetu naše igre, nadovezao se Saša Bjelanović. - Mumba je 21-godišnji vezni igrač kojeg smo već neko vrijeme pokušavali angažirati, ali vizni režim dolaska igrača iz Afrike je zahtjevan te smo morali čekati nešto duže nego što smo mislili. Riječ je o A reprezentativcu Zambije, nižeg rasta, ali izuzetno velikog srca kojeg krasi borbenost i predanost momčadi te će nam donijeti jednu kvalitetu više u veznom redu, pogotovo što se tiče dinamičnosti i agresivnosti. Ima velike ljudske kvalitete, a to su isto stvari na koje gledamo prilikom selekcije, jer je karakter ono što će nam ove sezone sigurno trebati. Trebaju nam igrači koji su spremni podrediti se momčadi i staviti momčad ispred svojih osobnih interesa, a Mumba je jedan od njih.

Riječi kojima je opisao mladog Zambijca, sportski direktor "zeleno-žutih" samo je ponovio kad je fokus usmjerio na 11 godina starijeg Splićanina.

- Erceg je najpoznatije ime od svih igrača što smo ih dosad predstavili. Kad smo se odlučivali za njega, uz igračke smo gledali i ljudske kvalitete, a on je samozatajni lider koji ne priča puno, ali je sa svojim načinom rada i načinom kako se odnosi prema suigračima sigurno osoba od koje ćemo imati velike koristi. Duže vremena je izbivao s terena zbog teže ozljede, ali sad je zdrav, normalno trenira i kad ulovi natjecateljski ritam bit će nam izuzetno koristan, kako na terenu, tako i van njega. Njegovo iskustvo i predanost radu može biti samo vodilja mladim igračima i putokaz kako se trebaju odnositi prema svemu sa čime će se suočiti, nije dvojio Bjelanović.

- Što se tiče Caseresa, on je igrač koji se prošle sezone izuzetno podigao, pogotovo u njenom drugom dijelu. Pokazao je da se kroz kvalitetan rad mogu podići igračke vrijednosti i za njega je mogućnost dolaska bila otvorena od samog početka prijelaznog roka, ali zbog određenih stvari nismo to ranije uspjeli realizirati. No, on poznaje momčad, poznaje trenera i neće mu trebati drugo vremena da se privikne na sredinu. Par utakmica i bit će kao da nije ni odlazio.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini