SAZNAJEMO

DRAMA NA DROSINI: Njemački menadžer optužuje zaposlenika Istre 1961 za traženje novca. Istodobno je klub odlučio raskinuti ugovor sa šefom omladinskog pogona

| Autor: Marcello ROSANDA
Vito Butorac (foto Novi list) / Stadion Drosina (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Vito Butorac (foto Novi list) / Stadion Drosina (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Nakon što je ne tako davno, točnije sredinom prošle godine, preuzeo tu funkciju, čini se da se voditelju omladinskog pogona istarskog nogometnog prvoligaša Vitomiru Butorcu bliži nagli kraj na toj poziciji. Potvrdili su nam to izvori unutar Istre 1961, naglašavajući da se radi o sporazumnom otkazu, no konačna odluka o tome još se čeka. Ipak, zasigurno je to smjer u kojem klub želi ići.

Za takav potez očito postoji i određeni razlog koji je poznat svim ključnim osobama kluba. Jer, zanimljivo je da slučaj sa sporazumnim otkazom ugovora između kluba i Butorca vremenski potpuno koincidira s aferom oko jednog njemačkog menadžera i problematičnim okolnostima oko transfera mladih igrača Istre 1961.

Obzirom da se po kuloarima pulske nogometne javnosti već tjednima šapuće oko potencijalnih problema u trokutu odnosa između njemačkog menadžera, određenih mladih igrača i jednog zaposlenika kluba koji se bavi omladinskim pogonom, takav rasplet situacije nikoga ne čudi. Kao pozadina ove priče spominje se nekoliko situacija oko navodnih plaćanja provizija ili naknada za trgovinu određenim igračima kluba. Točnije, radi se o tome da je jedan zaposlenik omladinskog pogona navodno uzimao nedozvoljene naknade, a kao posljedica takvog postupanja spominje se nedozvoljena trgovina mladim igračima.

OPŠIRNIJE U SRIJEDU 28. RUJNA U TISKANOM IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum